Cum arată expoziţia permanentă de la Muzeul Municipiului Bucureşti, schimbată după 20 de ani FOTO

de:
15 mai 2015
1 afișări
Cum arată expoziţia permanentă de la Muzeul Municipiului Bucureşti, schimbată după 20 de ani FOTO

Tema expoziției a fost inspirată de un obiect unicat al muzeului, ceasul cu rotație inversă, singurul de acest fel din București.

La fel cum ceasul vizibil din holul muzeului arată o întoarcere în timp, la fel și expoziţia permanentă se dorește a fi o călătorie începută în prezent, care se îndreaptă spre trecut, astfel că prima sală expozițională este cea a comunismului din care vizitatorul trece, treptat, în alte perioade istorice importante din evoluția Bucureștiului, până ajunge în sala în care sunt prezentate descoperiri arheologice din orașul nostru.

Grafica panourilor este modernă, în expoziție fiind instalate, de asemenea, ecrane LED pe care sunt proiectate imagini din perioadele prezentate, alături de obiecte vestimentare specifice fiecărui timp în parte.

Vizitatorii pot vedea aici și obiecte de mobilier la modă în Bucureștiul de altădată, dar și arme și bijuterii.

Totodată, în cazul colecției de ceasuri instalată la intrarea în expoziție, muzeul a renunțat la vitrinele de sticlă, fiind montat, în loc, un sistem care atenționează vizitatorul printr-o mică alarmă că s-a apropiat prea mult de exponate. 

O piesă inedită este și bârnă uriașă de lemn, care a făcut parte din pavajul de pe Calea Victoriei, pe vremea când aceasta era Podul Mogoșoaiei.

Vernisajul expoziției, denumită „Timpul Orașului”, a avut loc vineri, la orele 19, iar cele peste 100 de persoane prezente au avut ocazia să o viziteze pentru prima dată.

„Este o mare bucurie că am reușit să terminăm această expoziție în doar trei luni de zile. Această instituție vrea să demonstreze că poate să ofere, într-un timp scurt, un proiect modern și valoros comunității.”, a declarat directorul Muzeului Municipiului București, dr. Adrian Majuru. 

Expoziţia poate fi vizitată începând de sâmbătă și gratuit, de la orele 18, de NOAPTEA MUZEELOR, când Palatul Suţu va fi deschis până la ora 2 noaptea. Tot pentru NOAPTEA MUZEELOR au fost programate aici concerte de muzică clasică, spectacol cu statui vivante şi ateliere de istorie urbană pentru copii. De asemenea, gardul instituţiei găzduieşte expoziţia „Bucureşti-Subiectiv prin Obiectiv”, organizată de B365.ro. Mai multe detalii despre evenimentele programate, AICI. 

Cookies