CUM ARATĂ cele 15 metrouri vechi ale Metrorex, modernizate timp de trei ani. FOTO

de:
16 nov. 2015
29 Afișari
CUM ARATĂ cele 15 metrouri vechi ale Metrorex, modernizate timp de trei ani. FOTO

Timp de trei ani, în perioada octombrie 2011 – martie 2014, Alstom a efectuat lucrări de modernizare la 15 trenuri IVA Arad din parcul Metrorex. Modernizarea ramelor a făcut parte din contractul multianual de mentenanţă pe care francezii îl au cu Metrorex, astfel încât Regia nu a fost tarifată suplimentar pentru aceste lucrări. „Obiectivul principal a fost fiabilizarea, mentenabilitatea, tratarea uzurii morale acumulate în timp şi asigurarea posibilităţilor de procurare ritmică de piese de schimb şi material. Cu aceasta ocazie, au fost rezolvate circa 80% din problemele cronice de operare ale ramelor Astra”, anunţă Alstom, citat de economica.net.

Lucrările de modernizare nu au presupus şi schimbarea faţadei exterioare întrucât acest lucru nu este stipulat în contractul de mentenanţă şi ar fi presupus costuri suplimentare pentru Metrorex. 

Cele 15 trenuri IVA modernizate sunt folosite, în prezent, pe Magistrala 4 Gara de Nord – Parc Bazilescu şi pe M3 Anghel Saligny – Preciziei.

„Principalele beneficii obţinute sunt îmbunătăţirea fiabilităţii în exploatare, prin reducerea
substanţială a numarului de defectări în serviciu, fiabilitate crescută, prin adoptarea soluţiei moderne de alimentare a serviciilor auxiliare de la un convertizor static(eliminarea subansamblurilor în mişcare), fiabilitate şi siguranţă crescută a sistemului de frânare. S-a îmbunătăţit şi calitatea aerului comprimat, ceea ce conduce la protejarea circuitelor şi a aparatajului de aer”, spun francezii.

Metrorex are în exploatare 44 de trenuri Bombardier, 16 CAF şi 24 de trenuri IVA Arad. Mentenanţa întregului parc de material rulant al Metrorex este asigurată de concernul francez Alstom, până în 2019.

 

Cookies