Cum arată cel mai nou parc, deschis în Poiana Muntelui din Bucureşti. FOTOGALERIE

de:
30 aug. 2013
13 Afișari
Cum arată cel mai nou parc, deschis în Poiana Muntelui din Bucureşti. FOTOGALERIE

Parcul Drumul Taberei (fost Moghioroş) a intrat în lucrări de modernizare arhitecturală şi peisagistică, astfel că va rămâne închis timp de 18 luni. În aceste condiţii, autorităţile locale au decis să amenajeze noi spaţii de recreere în zonă, unul din acestea fiind proaspăt finalizat în cartierul Drumul Taberei, pe strada Poiana Muntelui. 

„M-am întâlnit cu mulţi părinţi care s-au declarat parţial mulţumiţi de soluţia pe care am adoptat-o, aceea de a suplini spaţiul verde din parcul Drumul Taberei cu părculeţe mai mici între blocuri. Ştiu că pentru cei care alergau în parc nu este acelaşi lucru, dar ne-am orientat atenţia către cei mici. Locurile de joacă reamenajate acum le oferă posibilitatea părintilor din cartierul Drumul Taberei să petreacă împreună cu ei mai mult timp afară”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu. 

În Poiana Muntelui, noul parc a fost amenajat ca spaţiu de recreere atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, fiind dotat cu aparate moderne de joacă. De asemenea, au fost amplasate bănci de odihnă, nisipar, mese de șah şi de tenis și a fost plantat material dendrofloricol, lucrările fiind efectuate de Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6. 

Parcul Drumul Taberei, finalizat în proporţie de 70% până la sfârşitul acestui an

Până la sfârşitul acestui an, reprezentanţii administraţiei locale susţin că vor fi realizate circa 70% din lucrările de amenajare a Parcului Drumul Taberei astfel încât acesta să fie redeschis pentru public la finele anului 2014. VEZI AICI Cum merg lucrările la Parcul Drumul Taberei şi cât a fost modernizat până acum din parc. 

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fântâni arteziene “tip Nufăr”, una cu 60 de jeturi de apă, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil “Pasărea măiastră”, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă.  

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 a venit cu o idee originală şi la finalizarea amenajării parcului situat în strada Romancierilor din Cartierul Drumul Taberei. O modalitate inedită pentru locuitorii acestui sector, inspirată din denumirea străzii, o reprezintă expunerea în Parcul Romancierilor  a unor plachete sub formă de cărți care să popularizeze chipurile și opera celor mai cunoscuți romancieri ai literaturii române. De aici, vizitatorii pot afla informaţii şi despre biografia autorilor, precum şi citate celebre ale acestora. Cum arată, vedeţi aici. 

Un nou parc de 10.500 mp, amenajat în cel mai mare complex de locuinţe pentru tineri din România

Tot în Sectorul 6, bucureştenii vor avea un nou spaţiu amenajat pentru promenadă, relaxare şi plimbări în aer liber pe o suprafaţă de 10.500 mp. În momentul de faţă, terenul pe care se propune construcţia parcului aparţine domeniului public al Municipiului Bucureşti şi este liber de sarcini. Parcul urmează să fie amenajat în incinta celui mai mare complex de locuinţe pentru tineri din ţară, ANL Constantin Brâncuşi din Sectorul 6 al Capitalei. 

Noul parc din incinta celui mai mare complex rezidenţial pentru tineri din ţară va beneficia de dotări moderne, adresate diferitelor vârste, cu spaţii de odihnă şi recreere, jocuri pentru copii, fiind o oază verde în cartierul de aproape 1.700 de locuinţe. 

Vezi aici unde va fi amplasat noul parc ANL Constantin Brâncuşi. 

Cookies