CUM ARATĂ Cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume, construită de doi tineri români. FOTO

de:
11 nov. 2015
0 Afișari
CUM ARATĂ Cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume, construită de doi tineri români. FOTO

Mutat în Londra cu vise mari la 22 de ani, după ce a studiat arte in București, designerul bicicletei Hummingbird, Petre Crăciun, a lucrat la designul acesteia în timp ce studia în Marea Britanie. „Am încercat să cumpăr o bicicletă pliabilă ușoară, dar nu am putut să găsesc nimic în magazine. Apoi m-am gândit că aș putea să construiesc eu o bicicleta – așa s-a născut Hummingbird”, spune Petre.

Bicicleta Hummingbird cântărește 6.5 kilograme, cu 3 kg mai puțin decât cea mai ușoară bicicletă pliabilă de pe piață. Este realizată din fibră de carbon și construită pentru cicliștii moderni folosesc mijloacele de transport, dar și mersul pe bicicletă zi de zi.

Cea mai importantă calitate a bicicletei Hummingbird este inovația pe care o aduce în ceea ce privește modul de pliere. Majoritatea bicicletelor suferă de o problemă comună – atunci când sunt pliate, lanțul își pierde tensiunea și cade. Bicicleta Hummingbird a rezolvat acest lucru printr-un sistem inovator de pliere, care a fost ulterior patentat.

Bicicleta Hummingbird este un obiect de design în aceeași măsură în care este un obiect funcțional. În termeni de concept, s-a pus accent atât pe mecanică, cât și pe estetică. Construită în Marea Britanie la cele mai înalte standarde, este construittă folosind cele mai noi tehnologii din industria automobilelor și va fi testată calitativ pentru a îndeplini standardele Europene de siguranță.

Piero Frescobaldi, Co-Fondatorul studioului de producție UNIT9 și Co-Fondator al companiei Hummingbird Bike, adaugă: Artibutele cheie ale bicicletei Hummingbird – ușurimea și designul – pot transforma industria și schimba comunitatea cicliștilor. Suntem foarte entuziasmați să sprijinim lansarea bicicletei și viitorul ei succes. „.

Bicicleta va putea fi cumparată de pe Kickstarter începând cu 11 Noiembrie și va fi disponibilă în următoarele culori: galben, roșu, negru sau simplu – fibră de carbon. Hummingbird va avea două versiuni: single-speed și 5-speed și două tipuri de roți – 16″ si 20″.

Echipa din spatele bicicletei Hummingbird are un partener de producție, un prototip viabil și va începe producția la sfârșitul lunii Noiembrie, după ce vor avea design-ul final pentru producție și bicicleta va trece testele de siguranță pentru certificările Europene.

Cookies