Cum arată acum Catedrala Neamului, în interior. FOTO

de:
03 apr. 2013
1 Afișari
Cum arată acum Catedrala Neamului, în interior. FOTO

„Stadiul lucrărilor prevede turnarea până la sfârşitul săptămânii 1-7 aprilie 2013 a plăcii de la cota minus 0,10 metri. Această placă se va decofra peste vreo două-trei săptămâni, în jurul datei de 20-25 aprilie, când putem spune că este finalizată. Deci, la sfârşitul lunii aprilie, toată structura de rezistenţă până la cota minus 0,10 va fi finalizată integral”, a declarat ing. Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuţia lucrărilor din partea firmei constructoare, citat de agenţia de ştiri a Patriarhiei.

Structura de rezistenţă a edificiului cuprinde mai multe elemente: radierul casetat, subsolurile 3, 2 şi 1 care au fost concepute şi construite pentru a putea reyista la cutremure de peste 8 grade pe scara Richter.

„Toată structura de beton şi confecţie metalică este realizată ca un tot, pentru că această catedrală se va ridica undeva la 127,5 metri înălţime şi structura este construită de aşa natură încât să reziste la toată încărcătura pe toată înălţimea edificiului, precum şi la seismele care sunt caracteristice zonei Bucureştiului”, a spus ing. Gabriel Năstase.

La nivelul subsolurilor 2 şi 1 se află sala polivalentă cu o suprafaţă de 1.684 de metri pătraţi care are la rândul ei mai multe componente specifice complexe: bolţi, arcade, coloane, holuri de acces. În jurul sălii sunt două plăci intermediare care fac legătura cu celelalte încăperi de la subsolurile 2 şi 1. Odată cu turnarea plăcii de la cota minus 0,10 metri se finalizează şi planşeul casetat al sălii polivalente, susţine inginerul Gabriel Năstase. 

Catedrala Mântuirii Neamului are capacitatea de a adăposti 5.000 de credincioşi şi va fi gata  în varianta “la gri”, adică fără finisaje, pictură, gravură şi altele, la finalul anului 2014.

„Sfârşitul anului 2014 este cel preconizat, pentru finalizarea clădirii propriu-zise sau faza la gri, cum se numeşte. Deocamdată constructorii sunt în termen, urmează apoi o perioadă legată de realizarea finisajelor, în special a picturii bisericii, care va lua timp”, a declarat recent Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomicB365.ro a prezentat, în exclusivitate, funcţiunile complete ale Catedralei aici.

Alături de Bulevardul Uranus, Catedrala Neamului este considerată una dintre cele mai mari greşeli urbanistice, susţine şeful arhitecţilor din România. De ce, vezi aici. 

Cookies