Cum arată Bucureștiul din spațiu? Imagini surprinse de sateliții Copernicus Sentinel 2 ai ESA

09 apr. 2021
234 Afișari
Cum arată Bucureștiul din spațiu? Imagini surprinse de sateliții Copernicus Sentinel 2 ai ESA
Sursa foto: https://www.esa.int/Applications/Observing_the_Earth/Earth_from_Space_Bucharest_Romania

Agenția Spațială Europeană (ESA) a publicat imagini nemaivăzute cu Bucureștiul văzut din spațiu de cei doi sateliți utilizați în cadrul misiunii Copernicus Sentinel 2, împreună cu informații legate de Capitala României.

Agenția Spațială Europeană a publicat astăzi, în cadrul rubricii Earth From Space, un articol despre București, care descrie pe scurt istoricul așezării orașului, clădirile însemnate, Delta Văcărești, lacurile, parcurile, dar și râul Dâmbovița, care străbate Capitala. Descrierea este eclipsată totuși de imaginea interactivă surprinsă din satelit, dar și de videoclipul de prezentare al Bucureștiului, care poate fi vizionat mai jos:

Ce spun cei de la European Space Agency despre București?

„Bucureștiul este așezat în sud estul Câmpiei Române, pe ambele maluri ale Râului Dâmbovița, un afluent al Dunării. Orașul se întinde pe o suprafață de circa 225 kilometri pătrați, unde altădată se aflau Codrii Vlăsiei, care, după ce au fost tăiați, au lăsat în urma lor câmpii fertile.

Orașul este caracterizat de o multitudine de piețe principale din care pornesc bulevardele și străzile principale. Unul dintre bulevardele importante, Bulevardul Unirii, poate fi observat în centrul orașului – acesta duce la Palatul Parlamentului.

Un simbol al capitalei țării, această clădire monumentală este cea mai mare din Europa și este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, fiind depășită doar de Pentagonul din Statele Unite. Aceasta îndeplinește găzduiește Parlamentul României, precum și Muzeul Național de Artă Contemporană.

O mulțime de lacuri străbat partea de nord a orașului, Lacul Floreasca, Lacul Tei, Lacul Colentina, și Lacul Herăstrău, cel mai important dintre ele. În centrul capitalei se află un mic lac artificial – Lacul Cișmigiu – care este înconjurat de Grădinile Cișmigiului.

Rezervația Națională Văcărești poate fi observată în zona de sud a orașului. Întins pe o suprafață de aproximativ 190 de hectare, parcul conține mlaștinile care înconjoară Lacul Văcărești și este adăpostul a circa 100 de specii de păsări, dintre care jumătate sunt specii protejate prin lege.

Copernicus Sentinel-2 este o misiune efectuată de doi sateliți ce are ca scop culegerea și procesarea de informații necesare pentru programul Copernicus, program inițiat de Uniunea Europeană. Scanarea multiplă a continentului, precum și calitatea ridicată a imaginilor permit monitorizarea atentă a schimbărilor pe care le suferă apele curgătoare și întinderile de apă.

 

Cookies