BAZAR

Cum arată blindatul american care va patrula pe străzile din Sectorul 2. FOTOGALERIE

Un autovehicul blindat din SUA însoţit de militari echipaţi cu actuala uniformă românească, un tun de bronz de la 1647, muzică de fanfară, cântece şi dansuri populare – sunt numai câteva din punctele de atracţie pregătite de primarul Neculai Onţanu pentru sărbătoarea zilei de joi, 9 Mai, la Primăria Sectorului 2.

Încă de la primele ore ale dimineţii, bucureştenii s-au arătat interesaţi de expoziţia de tehnică militară pe care au avut ocazia să o vadă, gratuit, în Capitală. 

În faţa primăriei Sectorului 2, bucureştenii pot admira o autostaţie radio tip Falcon care este instalată pe un şasiu de Chevrolet şi care este destinată asigurării legăturilor radio digitale – voce şi date în clar şi secretizat, o autostaţie de video teleconferinţă instalată pe un şasiu de Vamtac 4×4 care asigură în timp real comunicaţii simultane de imagini şi date, criptate şi necriptate din locaţii temporare pe teritoriul naţional sau în teatrele de operaţiuni militare.

De asemenea, vitatorii prezintă un interes deosebit pentru maşina de luptă americană de tip uşor cu grad mare de mobilitate de tip HMMWV M 1114, de fabricaţie 2006 dar şi pentru puştile automate de calibru 5,45 mm cu aparate de ochire / vedere pe timpul nopţii, mitralierele de calibrul 7,62 mm, pistoalele de calibrul 9 mm, puştile semiautomate cu lunetă calibrul 7,62 mm, aruncătoarele de grenade AG 7, dar şi ţinutele de epocă ale militarilor români. Toate acestea pot fi „încercate” de cei care doresc sub supravegherea militarilor care vor oferi detalii despre armamentul din dotare. 

Bucureştenii care au smartphone-uri pot accesa direct de pe telefonul mobil fotografii şi multiple informaţii referitoare la blindatul american pe baza unui cod de bare afişat lângă maşina de luptă. 

Atmosfera este întreţinută de muzica de fanfară interpretată de formaţia Angely’s în faţa monumentului Crucea de la 1877 din Parcul Obor. 

Pentru al şaptelea an consecutiv, primarul Sectorului 2 marchează printr-o serie de acţiuni Ziua de 9 Mai, zi cu o semnificaţie aparte în care au avut loc următoarele evenimente importante:

· Ziua Europei – stabilită la Milano în anul 1985 de Consiliul Europei,

· Dobândirea independenţei de stat a României la 9 mai 1877,

· Sfârşitul războiului şi victoria împotriva fascismului în Europa.

Pe parcursul întregii zile, bucureştenii vor avea parte de mai multe surprize, printre care concerte de muzică uşoară şi populară, plus demonstraţii ale Poliţiei Locale Sector 2. Nu vor lipsi nici celebrele sarmale ce vor fi servite participanţilor pentru care administraţia locală a pregătit aproximativ 106.000 bucăţi.  

Detalii despre desfăşuratorul multiplelor evenimente organizate de 9 Mai la Primăria Sectorului 2 găsiţi aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button