Cum arată adeverința de vaccinare anti-COVID și ce informații conține

28 dec. 2020
28 afișări
Cum arată adeverința de vaccinare anti-COVID și ce informații conține

Este a doua zi din campania naționala de vaccinare anti-COVID în România. Primii români imunizați au primit doza de vaccin duminică, iar după vaccinare, fiecare a plecat acasă și cu o adeverință care demonstrează că sunt vaccinați.

Vaccinarea anti-COVID-19 a început duminică în România, iar primii beneficiari au fost din rândul cadrelor medicale care lucrează în toate cele 10 spitale de boli infecțioase de primă linie în pandemia de coronavirus.

În prima etapă a vaccinării, 10.000 de doze de vaccin au fost distribuite în țară, iar România va beneficia, în total, de 10 milioane de doze de vaccin. Potrivit informațiilor oficiale, în țară vor ajunge, săptămânal, aproximativ 140.000-150.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Coordonaturul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, estimează că imunizarea întregii populații va fi posibilă în aproximativ o jumătate de an.

După imunizare, orice persoană vaccinată primește o adeverință de vaccinare care conține informații precum numele, vârsta, unitatea medicală unde a primit vaccinul sau  procedura de vaccinare.

Prima persoană vaccinată în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă (Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”), membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu noul coronavirus.

 

Cookies