Cum arată adevăratul Lup de pe Wall Street, bărbatul care a inspirat filmul candidat la Oscar

de:
20 ian. 2014
0 afișări
Cum arată adevăratul Lup de pe Wall Street, bărbatul care a inspirat filmul candidat la Oscar

Jordan Belfort, acum in varsta de 52 de ani, interpretat de Leonardo DiCaprio în filmul „The Wolf of Wall Street/Lupul de pe Wall Street”, regizat de Martin Scorsese, a fost fondatorul şi preşedintele firmei de investiţii bancare Stratton Oakmont, din New York, scrie Libertatea.

La 23 de ani, Jordan Belfort vindea carne și fructe de mare din ușă în ușă în Long Island și visa că se va îmbogăți. La câteva luni, conducea o coloană de camioane, mutând 2.267 de kilograme de carne de vită și pește pe săptămână. Dar s-a extins mult prea repede, fără să aibă suficient capital. Până la 25 de ani, dăduse deja faliment.

Căutând un produs mai profitabil, Belfort a descoperit acțiunile. După ce a câştigat 600.000 de dolari într-o singură tranzacţie, Belfort a cumpărat un Ferrari Testarossa alb, în valoare de 175.000 de dolari.

Între 1989 şi 1997 Jordan Belfort a realizat profituri scandaloase, chiar şi pentru Wall Street, în timp ce trăgea pe sfoară pe investitori. A pierdut toţi banii, după ce a fost arestat pentru fraudă. După ce a stat 22 de luni în închisoare, s-a reinventat ca autor de discursuri motivaţionale. Cartea sa de memorii, publicată în 2008, a ajuns un bestseller.

Cookies