ARHIVA B365

Cum arată ACUM străzile din Bucureşti REABILITATE cu fonduri UE şi când vor fi gata lucrările. FOTO

În cursul zilei de miercuri, 26 august 2015, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a verificat personal stadiul lucrărilor de reabilitare a străzilor ce le realizează cu fonduri europene în sector, efectuând o vizită de lucru pe şantier pe străzile Polixenia Rădulescu, Litoralului, Tudor Mihai şi Plumbuita şi strada Mică.

CITEŞTE ŞI Cine a lăsat mormane de pământ pe mai multe străzi din centrul Capitalei. FOTOGALERIE 

Potrivit edilului Sectorului 2, stradiul lucrărilor de reabilitare a străzilor se prezintă astfel:  

 – la strada Polixenia Rădulescu a fost executată săpătura şi în prezent se lucrează la branşamentele utilităţilor, următoare fază fiind execuţia sistemului rutier. Termenul de finalizare a lucrărilor este stabilit pentru luna septembrie 2015

– la strada Litoralului, S.C. Apa Nova S.A. a început execuţia branşamentelor noi pentru alimentarea cu apă urmând să schimbe şi conducta magistrală de apă, având în vedere gradul avansat de uzură al acesteia. În paralel, pentru a micşora termenul în care strada se află în lucru, primarul Onţanu a stabilit cu constructorul sistemului rutier să execute excavaţia de la capătul opus al străzii, săpătura fiind executată pe circa 15 % din stradă. Din discuţiile pe care le-a avut cu inginerii de la S.C. Apa Nova S.A., aceştia s-au angajat să finalizeze lucrările pe care le au în prima parte a lunii septembrie 2015, urmând ca şi constructorul să termine până la sfârşitul lunii septembrie realizarea sistemului rutier

– la strada Tudor Mihai fundaţia de balast este executată în totalitate, bordurile mari au fost montate pe toată lungimea arterei de circulaţie şi pe o parte din lungime s-au executat trotuarele la nivelul fundaţiei de balast. Termenul de finalizare a fost stabilit pentru luna septembrie 2015

– pe strada Plumbuita, edilul Sectorului 2 a stabilit că executarea săpăturii la stradă să se facă pe jumătate din calea de rulare pentru a preîntâmpina blocajul rutier pe circa 150 de metri liniari. Termenul de finalizare a lucrările este stabilit pentru sfârşitul lunii septembrie 2015 

– la strada Mică, primarul Onţanu a constatat că săpătura a fost executată la cota dată de proiectant şi se coboară reţelele edilitare la cota din documentaţie. Lucrările vor fi finalizate în cursul lunii septembrie 2015. 

„Cu această ocazie, din discuţiile pe care le-am avut cu locuitorii din zonă, am stabilit împreună cu constructorul să menţină şi să extindă numărul alveolelor din interiorul trotuarelor, peste tot acolo unde se poate, urmând ca din toamnă, în perioada de plantare, să planteze copaci pentru înfrumuseţarea cartierului. De asemenea, am atras atenţia constructorilor să aibă grijă ca prin reabilitarea trotuarelor să se îmbunătăţească sistemul de scurgere a apelor pluviale către rigola şi canalizarea străzii, astfel încât să se prevină afectarea proprietăţilor împotriva acumulărilor de ape, aşa cum se întâmpla până acum”, a declarat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu care a adăugat că a convocat conducerea companiei de construcţii pentru a discuta despre necesitatea începerii de urgenţă a lucrărilor şi pe celelalte zece străzi incluse în programul de reabilitare din fonduri europene, astfel încât să nu îi prindă sezonul rece cu lucrările nefinalizate.

Lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere din cartierul Steaua Roşie-Plumbuita, din Sectorul 2 se vor desfăşura după următorul program:

Septembrie – vor începe lucrările pe străzile:
• Strada Aristotel,
• Strada Culmea Făgăraşului,
• Strada Elevatorului,
• Strada Ghimbav,
• Strada Ivărului,
• Strada Ricinului,
• Strada Tămâioarei.

Octombrie – vor începe lucrările pe străzile:
• Linotipului,
• Plumbuita,
• Ion Porumbăceanu. 

Potrivit autorităţilor locale, până la sfârşitul acestui an va fi finalizat în întregime programul de echipare edilitară cu reţele de apă şi canalizare la nivelul Sectorului 2, cât şi reabilitarea întregului sistem rutier care aparţine de Primăria Sectorului 2.

„De la începutul anului în curs şi până în prezent, Primăria Sectorului 2 a executat reparaţii locale la peste 80 de străzi din toate cartierele sectorului 2 care prezentau diverse gropi în carosabil şi mai are în plan alte 40 de străzi la care va interveni în perioada următoare, astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în siguranţă.”, transmite administraţia locală. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button