CUM ARATĂ acum şantierul de la Pasajul Ciurel. Se montează prima grindă peste Şos. Virtuţii FOTO

de:
05 iul. 2019
0 Afișari
CUM ARATĂ acum şantierul de la Pasajul Ciurel. Se montează prima grindă peste Şos. Virtuţii FOTO

„S-a montat prima grinda aferenta tablierului metalic ce face jonctiunea peste bd. Virtutii. In greutate de 41 de tone, aceasta este prima grinda din cele 8 care vor asigura podul Ciurel”, informează Primăria Municipiului Bucureşti. 

Proiectul, iniţiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuţie de 10 %, iar în prezent, nodul Virtuţii, componentă a acestei investiţii, e realizat în proporţie de peste 90%.

Proiectul are 3 componente: Nodul Virtuţii (care presupune un pasaj peste râul Dâmboviţa şi peste Şoseaua Virtuţii cu descărcare imediat în Cartierul Drumul Taberei), o altă secţiune până în centura Bucureştiului şi a treia – din centura Bucureştiului până în autostrada A1.

„S-au făcut economii importante pentru că a fost refăcut coridorul de expropriere: în proiectul iniţial erau afectate 200 de clădiri, iar noul proiect prevede aproximativ 20 de imobile (construcţii) pentru expropriere.CGMB a aprobat culoarul de expropriere pentru cea de-a doua etapa a proiectului( Nod Virtutii-Uverturii) si s-a dat ordin de incepere pentru proiectare”, precizează municipalitatea. 

Proiectul urmăreşte realizarea unui drum expres care face legătura între Splaiul Independenței și Autostrada A1: se traversează Șoseaua Virtuții, apoi se poate ieși în cartierele Drumul Taberei și Militari, de acolo în Centura Bucureștiului și mai departe în Autostrada A1.

Cookies