Cum arată ACUM Parcul Drumul Taberei, la 6 luni de la începerea lucrărilor de modernizare. FOTO

de:
05 nov. 2013
15 Afișari
Cum arată ACUM Parcul Drumul Taberei, la 6 luni de la începerea lucrărilor de modernizare. FOTO

În prezent, în Parcul Drumul Taberei se execută mai multe tipuri de lucrări, respectiv: fundaţie spaţiu recreere, reţele de sonorizare, reţele de iluminare, reţele irigaţii, finisaje amenajare teren.

Conform informaţiilor furnizate de responsabilii de proiect, în execuţia acestor lucrări sunt angrenate câte patru echipe formate din minim 10 lucrători.

„Noul parc Drumul Taberei începe să prindă contur. Rezultatele sunt vizibile, iar lucrările avansează pe zi ce trece. Cele mai multe dintre lucrări au fost finalizate înainte de termenul prevăzut, astfel încât până la sfârşitul anului 2013 proiectul va fi gata în proporţie de 70%. Discut în fiecare săptămână cu dirigintele de şantier pentru ca bunul mers al lucrărilor să nu fie perturbat”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Pentru perioada următoare, proiectul de modernizare arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei cuprinde lucrările de montare a pilonului central Pasarela Belvedere, montarea capetelor de pod Pasarela Belvedere, fundaţie pod pietonal drept, fundaţie pod pietonal arcuit, informează administraţia locală într-un comunicat remis B365.RO.

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. 

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fântâni arteziene “tip Nufăr”, una cu 60 de jeturi de apă, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil “Pasărea măiastră”, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă. 

Planurile administraţiei locale includ regenerarea a aproximativ 7 hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului Drumul Taberei, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului. 

Mai multe imagini din parcul Drumul Taberei, la finalul lucrărilor de modernizare, în VIDEO-ul de mai jos:  

Proiectul prin care se va realiza „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei” are o valoare de 75.188.177,45 lei din care contribuţia proprie a Primăriei Sectorului 6 este de 1.215.809,90 lei, restul de bani constituind fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A. 

Tot în Sectorul 6 urmează să mai fie construit un nou parc, de aproape 10.500 mp, în cartierul ANL Constantin Brâncuşi. Amenajarea peisagistică a Parcului ANL Brâncuşi face parte din Programul de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului prin Realizarea de Spaţii Verzi, aprobat recent de Consiliul Local Sector 6.  Noul parc din incinta celui mai mare complex rezidenţial pentru tineri din ţară va beneficia de dotări moderne, adresate diferitelor vârste, cu spaţii de odihnă şi recreere, jocuri pentru copii, fiind o oază verde în cartierul de aproape 1.700 de locuinţe. VEZI DETALII AICI.  

Cookies