Cum arată ACUM Parcul Drumul Taberei GALERIE FOTO

de:
27 iun. 2014
1 afișări
Cum arată ACUM Parcul Drumul Taberei GALERIE FOTO

Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 începe să prindă contur, drept dovadă fiind obiectivele finalizate în întregime: zona labirintului, amenajarea terenului, spaţiul de recreere – zona animalelor de companie, anunţă Primăria Sectorului 6, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În zona de recreere tip labirint a fost realizat un cadru cât mai natural datorită plantelor arbustive: gardul viu ce formează labirintul este gros de 60 cm şi înalt de 120 cm.

În ceea ce priveşte amenajarea terenului, au fost curăţate resturile şi gunoaiele, solul a fost pregătit prin scarificare, execuţie arătură, execuţie discuire, greblare, adaos de sol fertil, îmbunătăţit cu îngrăşământ natural de circa 10 cm pe întreaga suprafaţă.

Zona câinilor de companie este amplasată mai retras, împrejuită perimetral, dotată cu echipamente sportive şi de dresaj pentru câini: elemente de slalom, colaci, obstacole, elemente de căţărare.

Într-un ritm alert se desfăşoară şi celelalte lucrări din parc:
– Aleile sunt tratate ierarhizat, diferenţele între ele sunt făcute la nivelul pardoselilor pentru o mai bună orientare, ţinând cont de dimensiunile parcului. Aleile tehnice pentru acces carosabil sunt îmbrăcate în asfalt. De asemenea, în asfalt este tratată şi pista de ciclism.

Referitor la zonele de activităţi:
– sunt montate locurile de joacă pentru copii; urmează să fie fixată pardoseala protectoare din granule de cauciuc, permeabile 5 cm
– terenurile multisport – mai trebuie turnat asfaltul şi montat tartan sintetic
– skatepark – realizat în procent de 50%
– zona de fitness – nisip stabilizat, mai trebuie montate echipamentele.

Fântâna existentă în mijlocul lacului va fi reamenajată şi modernizată. Va fi realizată o instalaţie nouă pentru un jet de apă cu înălţimea de 20 m şi un iluminat arhitectural corespunzător.

Pasarela belvedere preia vizitatorul de pe aleea principală şi urcă cu o pantă de maxim 8% până la o înălţime de 6 m deasupra solului, oferind o imagine panoramică asupra parcului. Continuând pe traseul pasarelei, pietonul revine la nivelul solului şi este din nou preluat de aleea principala.
Pasarela este metalică, iar pardoseala de uzură este din material compozit lemn-plastic (WPC), montat cu spaţiu între elemente pentru scurgerea directă a apei provenite din precipitaţii.

Zona rezervată concertelor este alcătuită din scena pentru spectacole şi evenimente.
Scena este amplasată în perimetrul lacului existent prin tunarea unei plăci cu parapet din beton amprentat, ce se îmbracă în deck din lemn pentru exterior.

Spaţiile de recreere destinate copiilor nu se limitează la obişnuitele leagăne şi balansoare tipice, ci presupun şi ansambluri de joacă de tipul căsuţelor, turnurilor, labirinturilor, ce au un rol important în dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor copiilor.
Întotdeauna, în imediata vecinătate a locurilor de joacă vor putea fi regăsite cişmele cu apă potabilă şi o toaletă ecologică, cât şi locuri de odihnă pentru însoţitorii celor mici.
Locurile de joacă sunt împrejmuite cu gard din lemn finisat rotund.

Coşurile de gunoi cu finisaj în lemn vor avea o particularitate ce va fi în concordanţă cu protecţia şi îmbunătăţirea mediului înconjurator deoarece vor avea patru compartimente: pentru sticlă, plastic, hârtie şi biodegradabil.

Parcul Drumul Taberei în procente
amenanjarea terenului şi amenajarea pentru protecţia mediului – 100%
fântâna arteziană – 5%
zona labirint – 100%
zona belvedere – pasarela pietonală Corp A – 80%
zona belvedere – pasarela pietonală Corp B – 80%
zona scena şi gradene concert – Corp D – 90%
zona expoziţie de plante exotice – Corp E – 40%
spaţii recreere adulţi – pavilioane acoperite – Corp F – 90%
spaţiu recreere adulţi – pavilion şahişti – Corp G – 55%
spaţiu recreere – zona câini de companie – 100%
spaţii de recreere destinate copiilor – 90%
zona skate – 52%
montare mobilier specific parcului şi dotări – montare 60%
realizare sisteme camere video – montare 92%.

Cookies