Cum arată acum giratoriile suspendate de pe Centura Capitalei. Când va fi gata Pasajul Domnești | VIDEO

18 aug. 2022
1893 afișări
Cum arată acum giratoriile suspendate de pe Centura Capitalei. Când va fi gata Pasajul Domnești | VIDEO
Cum arată acum giratoriile suspendate de pe Centura Capitalei. Când va fi gata Pasajul Domnești | VIDEO

Pe Șoseaua de Centură a Capitalei, care are în continuare mari porțiuni în care seamănă mai degrabă cu un foarte prost drum de țară, sunt în construcție patru pasaje rutiere, toate sub forma unor sensuri giratorii suspendate.

O astfel de soluție înseamnă, practic, că intersecția este ridicată de la sol, în vreme pe dedesubt “trec” șoseaua de centură și linia de cale ferată.

Patru pasaje în lucru, doar unul cu șanse să fie gata anul acesta: cel de la Domnești

Dintre toate cele patru giratorii suspendate de pe centură, doar are șanse reale să fie gata anul acesta, scrie Hotnews, care amintește că un altul un altul este aproape abandonat.

Pasajul de la Domnești ar urma să fie gata în luna noiembrie, după cum declară  reprezentanți ai ministerului Transporturilor. Mai exact, pe 15 noiembrie. Lucrările la acest pasaj au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive. De exemplu, a fost nevoie de refacerea completă a proiectului tehnic, pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului, astfel încât să poată fi amplasată o linie de întoarcere a tramvaiului. Un alt motiv: exproprierile au mers greu. Și, deloc în ultimul rând, constructorul a intrat în insolvență.

Costul acestei lucrări este de  91,5 milioane de lei. În acest moment, pasajul domnești este gata în proporție de aproximativ 80% 

Pasajul Domnești, primul giratoriu suspendat de pe DNCB care va fi gata | VIDEO

Pasajele de pe Centura Capitalei – de ce giratorii suspendate

În prezent sunt patru pasaje de tip giratoriu suspendat aflate în construcție pe Centura Capitalei: Domnești, Berceni, Oltenița și Cernica. A fost aleasă soluția giratoriilor suspendate  pe DNCB pentru că Centura Capitalei este lipită de calea ferată de centură, astfel încât orice pasaj trebuie să rezolve direcțiile de trafic și peste calea ferată. Practic, giratoriile suspendate vor permite șoferilor să o ia în oricare direcție și să evite și calea ferată de centură (fără treceri la nivel), în timp ce Șoseaua de Centură va rămâne la sol și nu va mai avea în calea ei nicio intersecție cu conflict de trafic.

În ce stadiu sunt lucrările la celelalte trei giratorii suspendate de pe Centura Capitalei, citește AICI, în analiza Hotnews.

Cookies