ESENTIAL

Cum arată acum CATEDRALA NEAMULUI şi în ce stadiu sunt lucrările. Imagini de pe şantier VIDEO

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI. „Având în vedere vremea bună, se lucrează în forţă, tot cu trei schimburi şi se continuă lucrările la platforma de lucru de la cota +27 se montează podina în dreptul turlei pantocrator. Se lucrează la zidărie, aşa cum se vede, pe peretele dinspre intrare, din partea de vest, adiacent cafasului, se lucrează la zidărie la pereţii adiacenţi pronaosului”, a declarat inginerul Vlad Florin Popescu, responsabil de execuţie cu lucrările de pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului. 

„De asemenea, la armare se lucrează în zona arcelor, cupolelor de la abside pe nord şi sud, la betoane şi cofrage se lucrează în zonele caselor de scară nord şi sud dinspre altar„, a completat inginerul Popescu. 

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI. Până aproape de finele anului 2016, este de aşteptat ca lucrările la CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI să avanseze până la cota +80, informează Patriarhia Română care a demarat o amplă campanie de colectare de fonduri pentru continuarea construcţiei celui mai mare lăcaş de cult din România.

CITEŞTE ŞI Primăria Capitalei va finanța bisericile cu 10 milioane lei în 2016. 2 mil. lei, pentru Catedrala Neamului 

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI.  În iunie 2017, turla mare de la cota +120 metri a CATEDRALEI NEAMULUI ar urma să fie finalizată, construcţia colosală din Dealul Arsenalului fiind astfel terminată. 

SIMULARE Cum va arăta Catedrala Mântuirii Neamului în interior, când va fi gata. FOTOGALERIE 

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI.  Spaţiile vor fi deosebit de generoase în interiorul Catedralei Mânturii Neamului, aici urmând să încapă aproximativ 5.000 de oameni. Catedrala Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, va depăşi chiar şi Casa Poporului ca înălțime, fiind vizibilă din orice punct al Capitalei. 

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI.  Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Ansamblul arhitectural ce se construieşte în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, şi patru centre socio-culturale purtând numele sfinţilor apostoli Andrei, Petru, Pavel şi Luca.

VEZI AICI Cum s-a ridicat Catedrala Mântuirii Neamului, în imagini din 2010 până în prezent FOTOGALERIE anuală

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI. Discuţiile despre Catedrala Mântuirii Neamului au început în urmă cu mai mulţi ani, în 2007 fiind pusă piatra de temelie, iar lucrările propriu-zise au demarat în 2010. În cinci ani însă, Catedrala Neamului s-a ridicat la cota +45 deasupra solului, estimările fiind şi mai optimiste pentru sfârşitul acestui an, când ar urma să ajungă la cota +80. Finanţarea de la bugetul de stat a Catedralei Mântuirii Neamului a stârnit însă cele mai vii dispute la Bucureşti şi în ţară, odată cu schimbarea Guvernului fiind anunţat şi că vor fi oprite finanţările de acest gen. Detalii, aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button