ESENTIAL

Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului. FOTO de perspectivă din punctele cardinale

Infrastructura Catedralei Mântuirii Neamului a fost deja finalizată, astfel că faza cea mai grea a procesului de construcţie, sub cota zero este gata. 

Pentru a marca finalizarea primei etape și începutul celei de-a doua, în ajunul Floriilor, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, a oficiat pe platforma de cotă 0 slujba Vecerniei după care a săvârșit Agheasma mică.

„Atât proiectantul, cât și constructorul declară că lucrările de sub cota zero au constituit faza cea mai dificilă a procesului de edificare. Au fost folosite materiale de cea mai bună calitate, s-au utilizat tehnologii dintre cele mai noi și, pentru o parte dintre dificultățile tehnice pe care le presupune o astfel de construcție s-a optat pentru soluții inovatoare”, informează agenţia de ştiri a Patriarhiei. 

Catedrala Mântuirii Neamului se va ridica până la 120 de metri înălţime şi ve depăşi Casa Poporului, având  capacitatea de a adăposti aproximativ 5.000 de credincioşi. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Investiţia în lăcaşul de cult este estimată la aproximativ 400 milioane de euro. 

Vezi aici cum arată acum interiorul Catedralei Mânturiii Neamului. 

Ansamblul arhitectural ce se construieşte în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, şi patru centre socio-culturale purtând numele sfinţilor apostoli Andrei, Petru, Pavel şi Luca. 

Catedrala Mântuirii Neamului urmează să fie gata, în varianta “la gri”, adică fără finisaje, pictură, gravură şi altele, la finalul anului 2014. Cel mai mare lăcaş de cult, vizibil din orice punct al Bucureştiului, va fi dotat cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic, după cu B365.RO a scris aici.

Alături de Bulevardul Uranus, Catedrala Neamului este considerată una dintre cele mai mari greşeli urbanistice, susţine şeful arhitecţilor din România. De ce, vezi aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button