Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului.Când vom putea merge la slujba de Înviere la Catedrală

de:
19 apr. 2014
4 Afișari
Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului.Când vom putea merge la slujba de Înviere la Catedrală

Pe Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului se lucrează de ceva timp la suprastructura edificiului, etapă complexă la care se va lucra pe tot parcursul anului. Muncitorii sunt concentrați la nivelul parterului, între cota 0 și +9, pe toate loturile convenționale în care acest nivel a fost împărțit. Cu toate că în ultimele zile a plouat destul de mult evoluția lucrărilor nu a fost foarte afectată, informează basilica.ro.

„Se avansează, constructorul lucrează în acest moment cu circa 200 de oameni. Sunt atacate toate cele 11 loturi convenţionale ale cotei 0, iar armătura verticală şi orizontală din elementele verticale este montată în proporţie de circa 95%. Mai sunt puţine bare de armătură care trebuie montate după ce se montează armătura bar din aceste elemente verticale. De asemenea, se montează armătură şi în grinzile de la cota + 9. În schimbul de noapte se cofrează, se decofrează betonul de așa manieră încât să nu se perturbe activitatea din cursul zilei”, a declarat pentru TRINITAS TV ing. Dan Dumitrescu, diriginte de șantier.

Lucrările la Catedrala Mânturii Neamului au ajuns aproape la jumătate, astfel că finalizarea ei se va face abia la începutul anului 2016, după cum afirmă oficialii Patriarhiei.

Cel puţin 32 de milioane de euro s-au alocat până acum, din fonduri publice şi private, pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului. Peste o treime din sumă a fost alocată numai de Guvern – 13 milioane de euro. 31 de milioane de lei au fost alocate pentru Catedrală de primăriile din București. – See more at:

25 de milioane de euro afirmă Patriarhia că a primit de la autorităţi şi credincioşi, de la începutul construirii Catedralei Mântuirii Neamului şi până la 1 ianuarie 2013. La acestea se adaugă alte şapte milioane de euro pe care le-a primit de la Guvern, Primăria Capitalei şi alte autorităţi publice locale, anul trecut şi la începutul lui 2014, potrivit datelor obţinute de gândul. În total 32 de milioane de euro pentru cea mai importantă construcţie a Bisericii Ortodoxe Române. 

Cookies