Cum ar trebui să arate un oraș prietenos cu cei mici? Copiii si părinții din București sunt invitați să răspundă la întrebare prin două chestionare realizate de UNICEF și PMB

15 apr. 2024
128 afișări
Cum ar trebui să arate un oraș prietenos cu cei mici? Copiii si părinții din București sunt invitați să răspundă la întrebare prin două chestionare realizate de UNICEF și PMB
Cum ar trebui să arate un oraș prietenos cu cei mici? Copiii si părinții din București sunt invitați să răspundă la întrebare prin două chestionare realizate de UNICEF și PMB | Sursă foto: Foto simbol: Freepik

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, invită, alături de UNICEF, adolescenții și părinții din București să răspundă la două chestionare referitoare la cum ar trebui să arate un oraș prietenos cu cei mici. Completarea acestora poate fi făcută până pe 16 aprilie 2024.

Tinerii bucureșteni, un ,,ingredient” esențial pentru viitorul Capitalei

Rezultatele chestionarelor se vor folosi la realizarea unei analize a situației drepturilor copilului și la dezvoltarea planului local de acțiune, în cadrul inițiativei „Localități Prietene ale Copiilor” al municipiului București.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, mărturisește pe pagina sa personală de Facebook că tinerii sunt viitorul, iar consultarea părerilor lor este esențială:

Consultarea copiilor cu privire la felul în care trebuie să arate un oraș prietenos cu copiii este esențială, pentru că ei sunt viitorul. Acesta constituie primul pas către o comunitate cu adevărat incluzivă, în care fiecare copil să se simtă acasă, să aibă acces la servicii esențiale și la o viață sănătoasă, la educație, astfel încât să se poată dezvolta la adevăratul său potențial.

Copiii între 10 și 18 ani, din București pot răspunde la chestionar accesând ACEST link.

În schimb, părinții pot răspunde la chestionar accesând ACEST link.

Anna Riatti, reprezentanta UNICEF în România, a precizat că:

Răspunsurile furnizate ne vor ajuta să înțelegem mai bine cum este să fii copil în Capitală și care sunt experiențele și provocările cu care se confruntă părinții și cei care îi au în grijă pe copii în cel mai mare oraș al României. Pe baza acestor răspunsuri va fi dezvoltat un plan local de acțiune pentru ca Bucureștiul să devină o localitate prietenă a tuturor copiilor.

Înțelegerea dintre UNICEF și Primăria Municipiului București

Pe la finalul anului 2022, UNICEF și Primăria Municipiului București au semnat un memorandum de înțelegere pe o perioadă de trei ani, pentru participarea la un concept dezvoltat de UNICEF.

La acest concept, sub numele de „Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor” de nivel mondial fac parte peste 5.600 de localități din 48 de țări, implicând 30 de milioane de copii.

Această înțelegere prevede realizarea unei analize a situației drepturilor copilului în Capitală, ca mai apoi să urmeze apariția unui plan de acțiune implementată de semnatari pentru ca Bucureștiul să devină Localitate Prietenă a Copiilor.

Te-ar mai putea interesa:

Cookies