Cum ar putea arăta staţia de metrou Timpuri Noi FOTOGALERIE

de:
21 ian. 2012
3 Afișari
Cum ar putea arăta staţia de metrou Timpuri Noi FOTOGALERIE

În viziunea celor de la ideiurbane.ro toate staţiile de metrou din Bucureşti ar trebui să ofere o imagine a ceea ce se întâmplă la suprafaţă, să fie proiectate fiecare în mod diferit şi distinct, astfel încât să devină embleme ale reţelei de transport public subteran. Design-ul lor ar trebui să reprezinte o legătură cu istoria zonelor sau cu imaginea de ansamblu a cartierului din care fac parte. Tocmai de aceea propunerea de remodelare a staţiei de metrou Timpuri Noi încearcă să aducă o imagine de spaţiu industrial, în care vechile clădiri industriale erau lăsate cu elementele de zidărie la vedere. „Ideea ne-a venit de la un simplu raţionament. Există o mulţime de organizaţii care încearcă să salveze patrimoniul oraşului sau cel puţin asta zic că fac. Totuşi credem că nu se axează şi pe problemă mentalităţii bucureştenilor, o mentalitate care încă nu îi lasa să aprecieze ce este cu adevărat important pentru oraş”, explica cei de la ideiurbane.ro

Concret, proiectul lor reprezintă un tribut adus zonei industriale care exista acolo înainte de 1989. Mai ales că înainte de “sistematizarea” Capitalei făcută de comunişti, Timpuri Noi a fost în istoria oraşului o zonă cu destinaţie meşteşugărească, mărturie asupra acestui fapt stând denumirile străzilor din cartier(ex. Strada Tăbăcarilor).

Am ales refacerea unei staţii de metrou nu pentru a o transforma într-un spaţiu de expunere sau de conferinţe ci într-un spaţiu care prin simplă refacere să “povestească” o parte din istoria unei zone a oraşului”, continua vizionarii. Noua imagine a staţiei Timpuri Noi induce ideea unui spaţiu industrial din trecut, unde se aşteaptă din moment în altul să apară un tren cu aburi, încărcat cu marfă. Mai mult, nici plafonul staţiei nu rămâne neconfigurat. În planşele celor de la ideiurbane.ro acesta apare refăcut astfel încât să imite un luminator al unei fabrici.

Știaţi că…

… staţia Timpuri Noi, aleasă pentru remodelare, este unul dintre primele capete de linie ale metroului bucureştean?

… până în 1948 cartierul de la care a împrumutat numele staţia, nu avea această denumire. Numele de Timpuri Noi provine de la redenumirea de către comunişti a Turnătoriei Lemaitre.

Cookies