DNA: Sebastian Ghiţă a făcut presiuni ca firma lui Herţanu să obţină contractul de la Comarnic

de:
18 feb. 2015
0 Afișari
DNA: Sebastian Ghiţă a făcut presiuni ca firma lui Herţanu să obţină contractul de la Comarnic

Cumnatul premierului Ponta, Iulian Herţanu, reţinut de DNA, este acuzat că a obţinut fraudulos contractul pentru extinderea canalizării la Comarnic, iar Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma sunt acuzaţi că ar fi făcut presiuni la SC Hidro Prahova pentru a-i atribui acest contract firmei lui Herţanu.

Din comunicatul DNA:

GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat în Parlamentul României,  a efectuat demersuri (intervenții pentru numirea în funcții a unor persoane, obținerea de informații confidențiale) la nivelul unor funcționari ai S.C. HIDRO PRAHOVA S.A. (societate la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar ) și a exercitat intervenții asupra directorului general al acestui agent economic, pentru ca, prin prisma atribuțiilor de serviciu pe care aceștia le aveau, să determine atribuirea nelegală, către Asocierea S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L. – S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L., a contractului de lucrări având ca obiect „Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic” iar pe parcursul derulării contractului, prelungirea termenelor de execuție și efectuarea plăților în condiții de nelegalitate, informează DNA, printr-un comunicat de presă remis miercuri.

 Deputatul Sebastian Ghiţă a fost adus cu mandat, marţi, la DNA Ploieşti, el fiind suspect în dosarul în care este vizat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Ponta. 

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost reţinut, marţi, după ce a fost audiat timp de mai multe ore la DNA Ploieşti. 

Procurorii DNA Ploiești au efectuat 14 percheziţii, marţi, una dintre percheziții vizând o firmă controlată de familia lui Victor Ponta. În cauză există suspiciuni de fraudare și deturnare de fonduri europene. Firma Exfin SRL a fost înfiinţată de mama lui Victor Ponta şi este controlată de sora şi cumnatul premierului, Alexandra și Iulian Herțanu. Percheziții au avut loc și acasă la Iulian Herțanu care, prin firma lui SC Grossman SRL și alături de alți doi oameni de afaceri, ar fi deturnat 54% din fondurile destinate unor lucrări de canalizare. 

VEZI AICI LISTA INCULPAŢILOR DIN DOSAR ŞI ACUZAŢIILE ADUSE FIECĂRUIA.

Cookies