Cum alegi un recuperator de caldură

de:
15 nov. 2019
4 Afișari
Cum alegi un recuperator de caldură

Atunci cand alegi un recuperator de caldura trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte: este un model pretabil unui spatiu comercial sau rezidential, este dotat sau nu cu baterie electrica, trebuie sa asiguri spatiu de montaj in tavan, trebuie sa ai loc pentru trasele de tubulatura, sa alegi un model usor de intretinut etc.

Daca ai nevoie de un recuperator de caldura pentru un spatiu comercial, trebuie sa stii ca acestea asigura debite diferite de aer, cuprinse intre 800 mc/h si ajungand pana la 6000 mc/h, dispun de eficienta diferita, au posibilitatea de comanda la distanta sau conectarea la un sistem BMS printr-un panou de comanda pro.

Functiile principale ale unui recuperator de caldura reprezinta un alt factor determinant in alegerea acestui tip de echipament:

  • Introducerea aerului proaspat in interior

  • Evacuarea aerului viciat din incapere

  • Filtrarea aerului proaspat introdus

  • Recuperarea de caldura prin transferul de energie intre aerul viciat evacuat si aerul proaspat introdus

Recuperatorul de caldura, indiferent de marimea acestuia, va avea nevoie periodic de intretinere specializata, asa ca intervine un nou aspect important de care trebuie sa tii cont: seller-ul de la care faci achizitia; astfel incat firma care il comercializeaza sa poata asigura intretinerea periodica si interventia de service in perioada de garantie si post-garantie, inlocuirea pieselor de schimb sau a materialelor consumabile.

“Sa faci o achizitie de la un seller online poate fi un risc de multe ori, pentru ca poti avea surpriza neplacuta de a nu-ti mai raspunde la telefon sau sa nu fie de gasit la adresa mentionata la contact, si atunci noi incurajam apelurile telefonice, si mai ales vizita la sediu, pentru orice achizite, atat timp cat se poate ajunge”, afirma cei de la all4ventilation.ro.

Astfel, dimensionarea echipamentelor si discutarea proiectului vor asigura si multumirea ta dar si alegerea unui recuperator de caldura cu eficienta maxima.

Functionarea recuperatorului de caldura este controlata de panoul de comanda cu montaj pe perete cu afisaj LCD. Recuperatoarele Teknogen au doua variante de automatizare disponibile, standard si pro. Panoul standard se alege doar atunci cand recuperatorul nu este utilizat in perioada rece a anului, deci nu este necesara o baterie electrica. Folosirea panoului pro este necesara atunci cand recuperatorul de caldura va fi dotat cu baterie electrica pentru utilizarea in sezonul rece.

Vei vrea sa verifici si eficienta recuperatorului, tipul de filtre folosite, ventilatorul si consumul acestuia cat si ce tip de schimbator de caldura este folosit si caracteristicile acestuia, calitatea partilor componente avand un impact important asupra randamentului recuperatorului de caldura.

Cand cumperi un recuperator de caldura acorda o mare atentie nivelului de umiditate din incaperea pe care o va deservi. Daca gradul de umiditate este ridicat vei lua legatura cu noi pentru o alegere corecta a echipamentului.

Ai nevoie de ajutor cu alegerea recuperatorului de caldura potrivit? Apeleaza fara retineri la specialistii All4Ventilation pentru indrumare si ajutor in alegerea potrivita a recuperatorului de caldura.

Cookies