BAZAR

Cum alegi sportul ideal pentru cel mic? Află cum să îi insufli un stil de viață activ și sănătos!

Indiferent de sportul ales, mișcarea este foarte importantă pentru mulți copii și familiile lor. Deși nu toți micuții vor dori să fie participanți activi la un sport anume – preferând în schimb, alte hobby-uri – mulți se vor bucura de posibilitatea de a alerga și de a se distra, consumându-și, astfel, energia.

Alegerea unui sport pentru copil este o decizie importantă pentru orice părinte. Unii prichindei sunt mai înclinați spre cele de echipă, în timp ce alții vor prefera sportul individual. Așa cum și unele tipuri de corpuri sunt mai potrivite pentru anumite sporturi decât altele, datorită caracteristicilor aparte. Nu va fi surprinzător faptul că unii copii vor fi mai interesați de sportul cu impact scăzut, în timp ce alții vor fi nerăbdători pentru o activitate mai solicitantă din punct de vedere fizic.

Deci, cum poate un părinte să-și ajute copilul să aleagă un sport care îi va servi cel mai bine nevoilor și dezvoltării?

 Interesul copilului pentru un anumit tip de mișcare este cel mai bun factor de determinare a faptului că acesta îl va bucura ca participant. Așadar este foarte important ca micuțul să fie expus la o varietate de experiențe sportive. Echipamentele speciale sunt importante pentru protecția fizică. Așadar, comandă de pe site-ul Decathlon tot ceea ce ai nevoie pentru buna desfășurare a activității, diminuând orice risc și crescând confortul celui mic. Vizionarea sporturilor la televizor este o introducere bună în această lume, și mai bine este să fii spectator în viața reală, însă cel mai frumos este când participi activ. 

  • Urmărește-i entuziasmul

Pe măsură ce consulți diversele sporturi, încearcă să observi dacă poți diferenția care dintre ele pare mai interesant pentru copil. Ascultă-l și vezi care îi sunt preferințele. Unii prichindei vor vrea să participe la un sport de echipă precum fotbalul, baseball-ul sau baschetul, în care sunt implicați într-un grup și joacă un rol. Alții vor prefera să fie într-o echipă în care competențele lor contează cel mai mult – sporturi ca acestea includ înot, tenis sau golf – ori, pur și simplu, se pot bucura de activități individuale precum ciclismul și gimnastica. 

  • Abilități individuale

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poate face un părinte cu un copil care învață un sport este să îi familiarizeze cu toate aceste opțiuni. Mulți adulți petrec ore întregi cu cei mici, jucându-se, de exemplu, leapșa, iar dacă prichindeii nu se descurcă din prima, va fi foarte amuzant să petreceți timpul împreună, poate creându-vă propriile reguli ale unor jocuri clasice. 

  • Alte sfaturi utile

Dacă copilul tău este sedentar, începe cu lucruri mărunte. Obținerea unui skateboard, a unei biciclete sau a unei trambuline poate fi o modalitate bună de a atrage un copil în aer liber, departe de cărți sau jocuri video și într-un stil de viață mai activ. Ia în considerare unele sporturi mai puțin populare. 

Concluzionând, nu încerca să proiectezi propriile interese sau trecutul asupra copilului. Chiar dacă în tinerețea ta ți-ai fi dorit să fii un atlet de performanță, este posibil ca acest obiectiv să nu fie ideal pentru copilul tău. Simpla participare la sport este mai importantă decât rezultatele propriu-zise, iar de cele mai multe ori performanța vine fără să-ți dai seama. Cu cât încurajezi activitățile juniorului mai mult, cu atât vei reuși să-i dai mai multă încredere în orice face! 

Sursă foto: pinterest.com


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button