Cum alegi cele mai bune traverse pentru holuri

de:
09 oct. 2018
19 afișări
Cum alegi cele mai bune traverse pentru holuri

Rolul traverselor intr-o casa este dublu, fiind utilizate pentru estetica lor deosebita si plusul de atractivitate pe care il pot asigura unei incaperi, dar si pentru protectia podelelor. Alegerea traverselor nu este tocmai simpla, o multime de caracteristici facand diferenta dintre o traversa si alta.

Caracteristici in functie de care pot fi alese cele mai frumoase si calitative traverse

Magazincovoare.ro le recomanda clientilor sai ca la momentul deciziei de a achizitiona traverse sa aiba in vedere urmatoarele caracteristici:

  1. Materialul traverselor

In ceea ce priveste calitatea, cele mai bune optiune sunt reprezentate de traversele din fibre naturale, precum lana, iuta sau canepa. Astfel de covorase inguste arata foarte bine si pot fi gasite si in variante lucrate manual. Desi din punct de vedere al calitatii le sunt net superioare traverselor sintetice, traversele din fibre naturale nu sunt foarte rezistente la uzura, iar daca intretinerea lor este deficitara se degradeaza intr-un timp scurt si devin rapid o tinta pentru molii.

Variantele sintetice sunt preferate de catre cei mai multi pentru ca sunt foarte rezistente si arata foarte bine. Sunt foarte simplu de curatat si, in comparatie cu cele din fibre naturale, sunt cu mult mai ieftine. Mai mult de atat, traversele sintetice pot fi fabricate si special pentru exterior – de regula, din polietilena, imitand gazonul.

  1. Culoarea traverselor

Persoanele care prefera decorul clasic, simplu, pot sa aleaga traversele lucrate intr-o singura culoare. Tonurile deschise de culoare, precum bejul, bleul, chiar si albul, sunt potrivite pentru spatiile mici si mai intunecate, avand capabilitatea de a mari vizual spatiul si de a face mai luminoase spatiile in care sunt amplasate. Pe de alta parte, culorile inchise sunt variante optime pentru a atrage atentia asupra zonelor de trecere pecare le marcheaza. Bineinteles ca pot fi alese si combinatii de culori care sa completeze in mod armonios spatii.

  1. Designul traverselor

Pe piata de profil exista o oferta generoasa de astfel de covorase, ceea ce inseamna ca pot fi alese si in functie de design. Cei mai multi aleg in functie de modul in care si-au decorat locuinta in interior – clasic, rustic, modern. Pe acest principiu, unii aleg modele persane foarte expresive intr-o casa in care troneaza mobilier vechi. Altii aleg modele cu motive geometrice, foarte potrivite unui decor modernist, iar cei care detin locuinte decorate rustic aleg traversele cu motive florale.

Alte criterii importante in alegerea traverselor

Lungimea, latimea si grosimea traverselor sunt caracteristici foarte importante. Daca lungimea si latimea se stabilesc in functie de spatiile in care vor fi amplasate, grosimea variaza intre 0.7 si 1.3 cm de cele mai multe ori. Firele mai lungi sunt mai dificil de curatat decat cele mai scurte -un detaliu care merita atentie, dar la fel de important este si faptul ca traversele cu fire mai lungi, in consecinta mai groase, sunt mai calduroase.

Decorarea sau redecorarea locuintei merita o atentie deosebita pentru orice detaliu. Alegerea traverselor poate fi realizata in mediul online, deoarece ofertele sunt numeroase si comprimate intr-un spatiu mai simplu de parcurs in comparatie cu magazinele fizice.

Cookies