Cum ajungi în conducerea TAROM? Cumperi două apartamente de la Ponta

de:
25 feb. 2014
11 Afișari
Cum ajungi în conducerea TAROM? Cumperi două apartamente de la Ponta

Luxul e scump, chiar și în România și chiar dacă ești premier. Dar o maşină care, în mod normal, te costă între 100.000 și 140.000 de euro poate fi cumpărată la un sfert din sumă dacă știi pe cine trebuie. Iar Ponta știe pe cine trebuie: pe directorul BCR Leasing, Ionuț Bogdan Speteanu. Așa că, de la BCR Leasing, Daciana Sârbu (soția lui Ponta) și-a cumpărat un Land Rover Range Rover cu 34.000 de euro, scriu jurnaliştii de la revista Kamikaze. Înaintea doamnei prim-ministru, Range-ul fusese plătit de o firmă din Oradea, dar nu integral. E clar, deci, că pentru un astfel de chilipir (mașina are an de fabricație 2011, deci leasing-ul anterior nu avea nici doi ani la data încheierii contractului de către Daciana) trebuie să cunoști pe cineva foarte sus la societatea de leasing. Poate chiar pe director.

Șeful BCR Leasing a cumpărat o garsonieră cu 80.000 de euro de la Ponta Ponta, însă, mai are un contract cu BCR Leasing. De data asta, în nume personal, din 2012. Pentru un Citroen DS de viteză care îl costă pe premierul României cam 30.000 de euro. Tot la BCR Leasing și acest contract, semnat la sfârșitul verii lui 2012. La acea dată, deja, Ponta avea o legătură strânsă cu CEO-ul BCR Leasing, Ionuț Bogdan Speteanu. Căruia, în martie 2012, îi vânduse un apartament și o garsonieră, în același bloc, pe strada Jiului. Apartamentul l-a costat pe Speteanu 130.000 de euro, iar garsoniera încă 80.000 de euro. Cu totul, CEO-ul BCR Leasing i-a plătit lui Victor Ponta 210.000 de euro.

Așadar, într-un an de criză imobiliară Speteanu i-a dat lui Ponta (care nu era încă premier) 80.000 de euro pe o garsonieră.

Cumpărătorul apartamentelor lui Ponta a devenit membru al C.A. al TAROM

În cele din urmă, Ponta a devenit și premier. Iar în noiembrie 2013, Speteanu a primit ceva la schimb pentru generozitatea lui: un loc de membru în Consiliul de Administrație al TAROM, compania aviatică de stat controlată de Guvernul României. Scopul lui Speteanu nu este să încaseze 1.500 de euro lunar, cît ia un membru în C.A. al TAROM, scriu cei de la Kamikaze. Din banii ăștia, Speteanu ar trebui să stea câțiva ani membru al C.A. al TAROM ca să recupereze o parte din banii dați pe apartamentele lui Ponta. Scopul e cu totul altul: plimbarea CEO-ului BCR Leasing prin niște structuri ale statului în vederea ocupării unui post mult mai interesant la stat.

Cookies