Cum ai putea valorifica mai mult terenul de lângă casă (P)

17 aug. 2021
71 Afișari
Cum ai putea valorifica mai mult terenul de lângă casă (P)
Cum ai putea valorifica mai mult terenul de lângă casă (P). Sursa foto: unsplash.com

Dacă în timpul pandemiei a fost mai mult decât evident că într-un apartament spațiul disponibil întregii familii este insuficient și v-ați canalizat întregile resurse către achiziționarea unei case, acum e timpul să valorificați ceea ce vă oferă noul cămin.

După o asemenea investiție, este mai mult decât evident că vă doriți să fiți la zi cu ratele, să vă amenajați camerele după planurile inițiale, să transformați livingul în punctul de atracție al întregii case. Întregul proces presupune mult efort, resurse financiare, dar mai ales conștientizarea că poate fi realizat în timp, nu de astăzi pe luna viitoare. În plus, e mai înțelept să nu vă setați obiective nerealiste, să nu faceți rabat de la calitate doar pentru a avea totul în ordine. 

În general, în astfel de cazuri, experții recomandă un planificator de buget și citirea unor articole de tipul „Cum să îți mobilezi întreaga casă cu 10.00 de euro”, „Amenajarea spațiului cu bani puțini” printre rânduri, cu rezerve. Până la urmă, chiar trecând în revistă aceste sfaturi, nimeni nu știe mai bine ce v-ar mulțumi și cum v-ați dori să vă personalizați căminul, astfel încât acasă să fie un adevărat refugiu de liniște, culoare și natură pentru întreaga familie.

În acest sens, luați totul „à la légère”, vorba francezului, și nu vă impuneți termene-limită. În același timp, pentru a vă păstra entuziasmul la cote ridicate și pentru a vă deconecta de la sursele de stres chiar și atunci când nu sunteți plecați în concediu, încercați să vă preocupați și de amenajarea curții, chiar dacă nu aveți mult teren. Fiecare colțișor trebuie valorificat și îi puteți găsi o funcționalitate, mai ales că totul ține mai degrabă de îndemânare decât de bani. În plus, nimic nu vă va aduce mai multă liniște ca timpul petrecut în aer liber, chiar lângă casa voastră.

Iluminare pe timp de noapte

Dacă în mod firesc ieșirile în oraș au fost reduse semnificativ din cauza prioritizării altor obiective ce țin de noul cămin, acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă restrângeți conexiunile sociale. Pentru a vă întâlni cu prietenii, puteți amenaja o terasă chiar la voi în curte, eventual cu o pergolă retractabilă pentru a vă putea bucura de compania prietenilor indiferent de vreme. 

Cu ajutorul surselor de iluminat exterior inteligent, spoturile de exterior cu ambianță color, de exemplu, vor da un plus de farmec întregului decor, unul care ar putea concura cu orice locație exclusivistă de la mare sau din centrul metropolei, mai ales dacă în curte amenajați și o piscină gonflabilă de dimensiuni mari. 

Spațiu de joacă 

Cu siguranță v-ați orientat către o casă cu gradină și având drept scop creșterea și educarea unui copil conectat la natură și la joacă, departe de device-uri digitale, tot mai tentante în rândul celor mici. Dacă nu sunteți deja părinți, încă puteți folosi spațiul rămas pentru voi, pentru amenajarea unei mese de ping-pong sau chiar a unor aparate de fitness de exterior. În cazul în care deja aveți copii, atunci e o idee bună să instalați un tobogan, să montați un leagăn în grădină, poate chiar o căsuță pentru pitici. Este esențial ca cel mic să aibă cât mai multe atracții afară, în aer liber, astfel încât să lase deoparte tableta sau timpul petrecut în fața televizorului, la desene animate.  

Chiar dacă odată cu achiziționarea unei case apar o mie de alte griji și preocupări ce țin de amenajare, este important să vă bucurați de fiecare realizare în parte și să nu vă neglijați pe voi în detrimentul unor lucruri ce țin de sfera strict materială.

Sursa foto: unsplash.com

Cookies