Cum află poliţiştii de la Brigada Rutieră dacă aţi consumat droguri sau alte substanţe interzise

de:
12 mart. 2013
2 Afișari
Cum află poliţiştii de la Brigada Rutieră dacă aţi consumat droguri sau alte substanţe interzise

Testerul de salivă, cu care poliţiştii de la Rutieră îi pot depista pe consumatorii de droguri, este folosit în special în cazul tinerilor, persoanelor cu un comportament ieşit din comun sau în timpul acţiunilor. Dispozitivele de acest gen sunt folosite şi de poliţiştii de la Rutieră din Bucureşti, potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Cum se foloseşte testerul de salivă

Sub forma unui bureţel, testerul este pus sub limba suspectului şi este ţinut preţ de cinci minute, pentru a se realiza un test de salivă. După 5 minute se află şi rezultatul, notează replicaonline.ro, citat de Realitatea.net.

Testerele de salivă sunt capabile să depisteze 8 feluri de droguri şi anume cannabis, cocaină, heroină, LSD, haşiş, marijuana, cât şi altele, la care reacţionează pozitiv sau negativ.

Pentru că proba de salivă nu este suficientă, şoferii prinşi în „ofsaid” sunt obligaţi să facă analiza la sânge şi urină la IML. Până la soluţionarea dosarului, ei rămân, însă, fără permisul de conducere.

Cookies