Cum a votat Bucureștiul în bătălia din PNL pentru guvernarea cu PSD. Primarul Ciprian Ciucu se gândește la demisie

09 nov. 2021
387 Afișari
Cum a votat Bucureștiul în bătălia din PNL pentru guvernarea cu PSD. Primarul Ciprian Ciucu se gândește la demisie
Cum a votat Bucureștiul în bătălia din PNL pentru guvernarea cu PSD. Primarul Ciprian Ciucu se gândește la demisie

Începerea negocierii de formare a unui guvern PNL cu PSD s-a lovit în ședința Biroului Permanent al PNL de opoziția câtorva filiale. Printre acestea, mai puține numeric față de cele care s-au exprimat în favoarea alianței, s-au aflat organizația PNL București, condusă de Ciprian Ciucu, și filiala PNL Sectorul 1, prin Sebastian Burduja. Ulterior, Ciprian Ciucu a anunțat, într-un comentariu pe Facebook, că îl nemulțumește decizia PNL și reflectează la posibilitatea de a-și da demisia din PNL.

Începerea negocierilor cu PSD pentru formarea noului Guvern a fost decisă, în ședința Biroului Permanent al PNL de luni seara, cu voturile decisive a 48 de lideri de filiale, spun surse din partid. Nu toate filialele au urmat linia indicată de Florin Cîțu și Emil Boc, doi susținători ai opțiunii pro-PSD.

22 de lideri PNL au refuzat negocierile cu PSD. S-au opus unei negocieri cu PSD: Organizaţia Bucureşti, prin vocea lui Ciprian Ciucu, filiala Sector 1, prin Sebastian Burduja, Sectorul 6, filialele Tulcea, Vrancea, Dâmboviţa, Giurgiu, Covasna, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila. Ciprian Ciucu a motivat opoziția sa, argumentând că PNL are un electorat care nu a dat mandat liberalilor să facă alianță cu PSD.

„În campanie am fost sustinuți de USR-PLUS și nu am fi corecți față de cei care ne-au dat votul pe acest criteriu. Din aceste motive am susținut că nu ar trebui să facem o alianță cu PSD”, a declarat, marți, într-o intervenție TV, Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu a mai transmis marți, într-un comentariu la postare pe Facebook, că se gândește la demisia din PNL, însă fără el mandatul lui Nicușor Dan la București ar fi în pericol, iar „3 ani ar trece degeaba”. În plus, conform statutului aleșilor locali, primarul Sectorului 6 și-ar pierde mandatul în urma demisiei din partid.

„M-am gândit. Și mă gândesc.(la demisie – n.r) Ceea ce ma ține este ca fără mine, si știu ce vorbesc, alianță pe București s-ar destrama în câteva zile. Nicușor Dan ar fi pe nicăieri în acest context și 3 ani ar trece degeaba. Reflectez.”, a scris primarul Ciprian Ciucu.

Care sunt filialele care au votat guvernarea cu PSD

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu şi-a exprimat votul, deşi el este cel care a cerut colegilor să se pronunţe pentru o negociere cu PSD. La rândul său, Emil Boc a transmis o scrisoare cu opţiunea pro-PSD, citită în şedinţa de luni seară de către deputatul Sorin Moldovan, iar momentul a fost însoţit de huiduieli din partea contestatarilor înţelegerii cu social-democrații.

Potrivit unor surse PNL citate de News.ro, printre filialele care au votat pentru începerea negocierilor cu PSD se află:

  • Alba, Arad, Bacău, Buzău, Călăraşi, Cluj,Constanţa, Hunedoara,
  • Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ,
  • Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Sectorul 4 – singura filială de sector a PNL care a votat în favoare, Timiş, Vaslui.

 

 

 

 

Tags:
Cookies