Cum a reușit Termoenergetica să fie mai tare decât Ceaușescu. Fanii Nicușor Dan și Firea ar putea să pornească o Revoluție

08 feb. 2021
200 afișări
Cum a reușit Termoenergetica să fie mai tare decât Ceaușescu. Fanii Nicușor Dan și Firea ar putea să pornească o Revoluție

„Ceaușescu reales la al XIV-lea congres!”. Vă mai aduceți aminte, nu? Mă rog, doar unii dintre voi!

Exista un mit urban conform căruia la congrese Ceaușescu era votat cu 100%. Erau și câteva expresii – „unitate de monolit”, „strânși uniți în jurul Partidului” etc.

Numai că la al XIV-lea Congres, cel din noiembrie 1989, Ceaușescu nu a mai fost ales cu 100% dintre voturi, ci doar cu 99%.

Pur și simplu, 1% dintre tovarăși s-au dat răniți, s-au făcut că plouă, în fine nu au fost prezenți la procesul de vot. Așa că Ceaușescu a fost votat de doar 99% dintre tovarăși.

Dacă 99% vi se pare mult, googăliți „Termoenergetica”.

Și o să vedeți compania din România cu cele mai scăzute review-uri. Dacă cineva ar vrea să pornească, acum, o Revoluție, am vedea umăr la umăr fani Firea, Nicușor Dan, Oprescu sau Viorel Lis – toți chitiți să se ceară sânge de la Compania Municipală care ar trebui să furnizeze în București apă caldă și căldură.

Practic, dintre cele 412 voturi exprimate liber pe Internet, numai 3 sunt de cinci stele, restul de 409 acordă o stea, minimum posibil.

În termeni tehnici, 99,3%. Puțin mai mult ca la Congres.

Am parcurs zilele trecute reviw-urile, în speranța de a găsi ceva amuzant în cele negative. Vreo bășcălie, ceva intim românesc și de Dâmbovița. Nimic! Stilistic vorbind se trecuse de la Caragiale la Răscoala din 1907, cu chemări foarte dese, în „instanță”, ale mamelor celor împricinați.

O singură remarcă, culmea, printre cele 3 pozitive. Un anume tip (nu-i dăm numele, îl găsiți acolo) găsise de cuviință să scrie, făcând și un review de 5 stele, că Termoenergetica „Respectă măsurile COVID-19, felicitări pentru punctualitate!”

N-au dat căldură, dar măcar aveau masca pe față!

Cookies