ARHIVA B365

Cum a primit familia lui Geoană o casă cadou, în Primăverii, din partea statului

RISE Project a publicat contractul de vânzare-cumpărare prin care socrii fostului președinte al PSD, Margareta și Ion Costea, au achiziționat o casă din cartierul Primăverii, în urmă cu 14 ani, în ianuarie 2001.

Cei doi au plătit statului suma de 8.930 de dolari pentru o casă cu etaj, în suprafață totală de 200 de mp, situată peste drum de Parcul Bordei.

Potrivit contractului, Margareta și Ion Costea tocmai încheiaseră contractul de chirie cu Consiliul General al Municipiului București atunci când au cumpărat acest imobil.

Practic, în a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie 2000, soții Costea au semnat contractul de chirie cu CGMB și tot în aceeași zi – în baza dreptului de preempțiune pe care legea îl conferea chiriașilor – au depus cererea prin care au solicitat achiziționarea casei.

O săptămână mai târziu, pe 4 ianuarie, au încheiat actul contractul de vânzare-cumpărare propriu zis.

Contractul de vânzare-cumpărare prin intermediul căruia familia lui Geoană a intrat în posesia casei din Primăverii pe RISE Project.

O anchetă detaliată, care a scos la lumină suita de acte prin care această casă a devenit parte din portofoliul imobiliar al familiei Geoană, a fost publicată în 2008 de către ONG-ul Grupul de Investigații Politice. Articolul poate fi citit AICI.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button