ESENTIAL

Cum a pierdut Marian Vanghelie sediul ADP Sector 5 pentru plăți neonorate către Strabag

În raportul pentru anul 2013, Curtea de Conturi a Municipiului București a constatat că Primăria Sectorului 5 nu a fost în stare să-și protejeze propriul patrimoniu și a pierdut sediul Administrației Domeniului Public Sector 5 firmei Strabag care a cerut în instanță executarea silită a imobilului din Strada Elefterie nr. 47-49, întrucât administrația locală nu și-a plătit datoriile de peste 3 milioane de lei pentru lucrări efectuate încă din 2008.

Clădirea în care se afla fostul sediu al Administrației Domeniului Public Sector 5, situată în imediata apropiere a Pieței Cotroceni, încă mai păstrează firma ADP Sector 5 pe fațadă, dar și plăcuța pentru „Biroul Primarului Sectorului 5 Daniel Marian Vanghelie”.

 vanghelie

Fostul sediu ADP Sector 5 din Strada Elefterie este în momentul de față pustiu, clădirea fiind însă supravegheată de o firmă de pază. „Nu mai e nimic aici, e tocmai la Chirigiu, la Piața Coșbuc, s-a mutat de acum 2 ani, aici a luat altcineva care ne-a angajat pe noi. Ce-o face cu clădirea nu știu, e treaba lor. Păzim birourile goale ale ADP-ului”, a spus paznicul clădirii din Strada Elefterie, pentru reporterii B365.ro.

Directorul General al Administrației Domeniului Public Sector 5, Răzvan Mihăilescu, a declarat că ADP nu are serviciu de presă, spunând că orice întrebări legate de sediul ADP trebuie adresate Primăriei de sector.

„În momentul de față nu deținem, nu avem în proprietate sediu, nu am ce să vă spun, noi stăm într-un sediu în care stăm în formula asta, să vă spună Primăria, întrebați Primăria de sector”, a declarat Răzvan Mihăilescu, căutat de reporterii B365.ro la sediul din Piața George Coșbuc.

cosbuc

Redacția a cerut un punct de vedere Primăriei Sectorului 5 referitor la executarea silită a clădirii din Strada Elefterie, însă nu a primit niciun răspuns până la publicarea materialului.

Raportul întocmit de inspectorii Curții de Consturi pentru anul 2013 arată: „nedispunerea tuturor măsurilor necesare pentru protejarea patrimoniului instituţiei şi angajarea cheltuielilor fără asigurarea echilibrului bugetar, ceea ce a condus la executarea silită a imobilului din str. Elefterie nr.47-49 care aparținea Administrației Domeniului Public sector 5, ca urmare a neplății lucrărilor de investiții efectuate în anul 2008 de un operator economic, suma estimată a abaterii ajungând la 3.228.000 lei.”

Potrivit goodagency.ro, sediul ADP Sector 5 a fost pus sub sechestru încă din anul 2011, întrucât primarul Marian Vanghelie a refuzat să plătească datoriile ce ajung la 3.228.000 lei către firma Strabag pentru investițiile realizate încă din anul 2008 de către operatorul economic Strabag România.

ADP Sector 5 a depus contestație la executarea silită, însă instanța a dat câștig de cauză firmei prestatoare de servicii și astfel executorul judecătoresc a pus sechestru pe clădirea ADP Sector 5 și utilajele administrației.

În clădirea înstrăinată își aveau birourile funcționarii ADP Sector 5 din cadrul serviciilor parcări, tehnic, precum și birourile contabilității, notează agentia.org.

Sediul ADP Sector 5 s-a mutat din Strada Elefterie încă din martie-aprilie 2013. Chiar dacă birourile ADP-ului au fost transferate la Piața George Coșbuc (Piața de Flori), mai sunt încă mulți locuitori ai sectorului care vin la sediul de la Piața Cotroceni, neștiind de schimbarea sediului.

Paznicul clădirii din Strada Elefterie a povestit pentru B365.ro că săptămânal mai vine cineva să întrebe de Serviciul Parcări, luându-se după inscripția de pe clădire. Pe anunțul privind mutarea sediului ADP, o foaie A4 într-o folie de plastic lipită cu scotch pe ușa de termopan, scrie că „A.D.P Sector 5 (Serv. Parcaje) s-a mutat în B-dul George Coșbuc, nr. 36-38 (Piața George Coșbuc – fost Economat Sector 5).”

anunt

Potrivit ziuanews.ro, ADP Sector 5 are conturile blocate începând încă din anul 2012, pentru că o serie de companii au efectuat lucrări pentru care nu și-au primit banii. Iar o căutare pe Ministerul Justiției după „Administrația Domeniului Public Sector 5” returnează nu mai puțin de 2.819 de rezultate privind procesele administrației din subordinea Primăriei Sectorului 5.

În raportul de audit pentru anul 2013 Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de 258.000 lei și 13.776.000 lei constând în abateri financiar-contabile la Administrația Domeniului Public Sector 5, dar și „nerespectarea principiului eficacității şi eficienţei prin investirea în anul 2013 a sumelor în capitalul social al SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA care, de la înfiinţare înregistrează pierderi mari”, suma estimată a abaterii ajungând la 5.663.000 lei.

Reamintim că, în septembrie 2011 Judecătoria Sectorului 5 a admis cererea SC STRABAG SRL privind încuviinţarea executării silite a Administrației Domeniului Public Sector 5, hotărârea fiind fără cale de atac. Ulterior însă ADP Sector 5 a contestat executarea și a cerut suspendarea acesteia, instanța însă a respinns contestația la executare, ca neintemeiată. Hotărârea finală a fost pronunţată în şedinţă publică pe 27.01.2012, când instanța a hotărât încuviințarea executării silite pe raza sectorului 5 dând astfel câștig de cauză firmei Strabag România.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button