Cum a obținut Ceaușescu diploma de bacalaureat și de licență în științe economice

de:
04 iul. 2013
0 Afișari
Cum a obținut Ceaușescu diploma de bacalaureat și de licență în științe economice

Comuniştii au introdus, în 1957, obligativitatea învăţământului de şapte clase. Însă, prin legiferarea obligativităţii învăţământului de şapte clase, liderii partidului s-au găsit în inferioritate faţă de media educaţiei clasei muncitoare, scrie historia.ro.

„La ce le mai trebuie diplomă? Dacă lucrează bine unde i-a trimis partidul, la ce mai trebuie diplomă? Să spună oamenii, la moartea lor, c-a mai pierdut ţara un inginer?”, spunea la acea vreme Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Nicolae Ceauşescu ar fi fost scutit de completarea studiilor. Totuşi, pe când avea 48 de ani, Ceauşescu devine secretar general al partidului muncitoresc şi primeşte cadou o diplomă de Bacalaureat, emisă de Şcoala Medie nr. 10 „Zoia Kosmodemianskaia”, actuala Şcoala Centrală din Bucureşti. Mai mult, la doar o lună de la examenul de bacalaureat, Nicolae Ceauşescu devine şi licenţiat în ştiinţe economice.

De acest lucru s-au îngrijit chiar ministrul Învăţământului de la acea vreme care era chiar rectorul Institutului de Ştiinţe Economice „Lenin”, acuala Academie de Studii Economice din Bucureşti.

Cookies