Cum a migrat populația Bucureștiului în ultimii 10 ani. Orașul de lângă Capitală unde populația a crescut cu 240%

11 ian. 2021
5 Afișari
Cum a migrat populația Bucureștiului în ultimii 10 ani. Orașul de lângă Capitală unde populația a crescut cu 240%
Sursa foto: https://www.reddit.com/user/filosoful

În timp ce mulți români din provincie s-au mutat în bucurești, numeroși locuitori ai Capitalei au ajuns să își schimbe domiciliul în comune sau orașe din jurul orașului.

Orașul Bragadiru din județul Ilfov înregistrează cea mai mare creștere de populație între 2010 și 2020, potrivit ultimelor informații oferite de INS.

Bucureștenii s-au stabilit în număr mare în Ilfov, în timp ce orașele industriale mici dispar ușor – așa arată o analiză a Institutului Național de Statistică despre migrația populației din România în ultimii 10 ani.

Orașul de lângă Capitală unde s-au mutat cei mai mulți oameni este Bragadiru, unde populația a crescut cu peste 240 la sută (244,42 la sută). La polul opus se află unele orășele din Moldova, care au rămas cu doar jumătate din locuitori.

Bragadiru, creștere cu 240% a populației

Bragadiru este orașul în care nici nu se construiește bine un bloc, că deja începe ridicarea altuia, semn că oamenii vor să locuiască aiaci. Așa se face că în ultimii 10 ani populația orașului a crescut cu peste 240 %, adică a ajuns de la 15.ooo de locuitori, câți avea în 2011, la 50.000 în 2020. Este cea mai mare creștere din ultimii ani din țară, potrivit statisticilor.

Aerul curat, străzile mai libere și prețurile mai mici, i-au determinat pe mulți bucureșteni să migreze spre orașele din Ilfov. Bragadiru a fost cel mai căutat din țară, dar și alte orașe de la marginea Capitalei. În orașul Măgurele sunt blocuri construite în ultimii doi ani unde deja s-au vândut toate apartamentele. Foarte mulți oameni se mută și în acest oraș, iar populația a crescut în ultimii 10 ani cu aproape 50%.

„Primordial rămâne spațiul, prețul, grădină, curte, mai ales în pandemie, când toți au simțit nevoia să aibă mai mult spațiu”, explică fenomenul sociologul Gelu Duminică pentru digi24.ro.

Cookies