Cum a lovit criza în imobiliare: Investiţii de 1 miliard de euro abandonate în Bucureşti

de:
14 dec. 2010
1 afișări
Cum a lovit criza în imobiliare: Investiţii de 1 miliard de euro abandonate în Bucureşti

După doi ani în care investitorii imobiliari au încercat să ţină piept crizei, în ultima vreme, s-au cam dat bătuţi şi mulţi dintre ei aleg să-şi închidă businessul din România şi încearcă să vândă terenurile cumpărate când piaţa înflorea. Potrivit arhitectului-şef al Sectorului 3, citat de Gândul, la nivelul Capitalei sunt suspendate proiecte imobiliare suspendate în valoare de 1 miliard de euro.

Dacă piaţa imobiliară suferă, spaţiile verzi ale Capitalei ar trebui să aibă motive de bucurie. Asta pentru că problemele investitorilor le salvează, cel puţin temporar, de la betonare. În Parcul Operei deocamdată criza economică i-a oprit pe investitori să construiască pe 1,5 hectare un hotel cu trei etaje, o sală de sport şi terenuri de tenis.

În Parcul IOR, Primăria Capitalei a semnat actele de retrocedare pentru o suprafaţă de 12 hectare. Investitorii ar fi trebuit să betoneze suprafaţa retrocedată cu mai multe blocuri de locuinţe şi un mall. Un cartier de blocuri ar fi trebuit să se ridice şi în Parcul Tei-Toboc, unde întreaga suprafaţă a fost retrocedată foştilor proprietari.

Proiecte imobiliare au fost anunţate şi pentru Parcul Circului. Aici, investitorii vor să ridice un turn de 19 etaje, care va avea destinaţia de birouri. Din Parcul Tineretului a fost retrocedată o suprafaţă de 6,8 hectare pe care se va construi un cartier rezidenţial.

Cookies