Cum a înviat EURO 2020 Centrul Vechi al Capitalei după un an de pandemie. ”Păi, nu prea l-a înviat. Multă gălăgie, dar vânzări normale, ca-n 2019”

07 iul. 2021
133 afișări
Cum a înviat EURO 2020 Centrul Vechi al Capitalei după un an de pandemie. ”Păi, nu prea l-a înviat. Multă gălăgie, dar vânzări normale, ca-n 2019”

Organizarea a patru partide de la EURO 2020 la București ducea cu gândul la o emulație care se va produce în Centrul Vechi al Capitalei din prisma teraselor, PUB-urilor sau a restaurantelor. Am vrut să aflăm și noi cum a înviat EURO 2020 Centrul Vechi al Capitalei. Situația, în teren, a stat, însă, puțin diferit. ”A fost multă gălăgie, vizual a fost frumos, dar nu s-au înregistrat cine știe ce vânzări”, spune un manager al unui PUB cu profil sportiv.

Cum a înviat EURO 2020 Centrul Vechi al Capitalei. Bucureștiul a revenit, oficial, la viață, după un an de restricții cauzate de pandemie în privința resturantelor, teraselor sau PUB-urilor prin EURO 2020. Evenimentul care a adus patru partide pe Arena Națională din Capitală a ”trezit” Centrul Vechi doar fonic, nu neapărat și financiar.

Anumite restricții încă în vigoare, faptul că la trei dintre cele patru partide din București nu au fost prezente naționale ale căror suporteri să aibă o forță financiară peste medie sau faptul că pe stadion s-a intrat cu mult înainte de ora startului, suporterii nepoposind foarte mult la terase, au făcut ca rețeta să arate simplu: ”doar puțin mai bine ca in 2019, când nu a fost EURO la București”.

EURO 2020 în Centrul Vechi din București. Ucrainienii, cei mai ”zgârciți” și nepoliticoși

Cum a înviat EURO 2020 Centrul Vechi al Capitalei

La București au venit, pe rând, în zilele cu meciuri, suporteri din Macedonia de Nord, Austria, Ucraina, Franța și Elveția. Aceștia au înviat și au întreținut atmosfera în Centrul Vechi înaintea deplasării către Arena Națională, dar, spune un manager de PUB, nu au revigorat, peste măsură, vânzările.

Vă recomandăm și: Gafa campionatului EURO 2020. Șase suporteri ai Franței au încurcat Budapesta cu Bucureştiul. Au văzut meciul în Centrul Vechi, la terasă

”A fost multă gălăgie, a fost frumos din punct de vedere vizual, uneori și fonic, oamenii s-au distrat, dar au fost vânzări normale, poate puțin peste cele din 2019, an de dinainte de pandemie, când terasele erau oricum pline și fără organizarea EURO la București”, ne-a spus Anca, managerul HalfTime PUB din Centrul Vechi.

Cum a înviat EURO 2020 Centrul Vechi al Capitalei. Prima zi a fost mai grea, apoi totul a mers strună

B365.ro: A avut EURO impactul așteptat de un manager al unui PUB din Centrul Vechi? Se preconiza că se vor recupera din pierderile cauzate de pandemie în 2020…

Anca, manager HalfTime Pub: Nu neapărat. Dn punctul nostru de vedere a fost ca într-o perioadă mai aglomerată din anul 2019, înainte de pandemie, când aveam oricum PUB-ul și terasa full. Recuperarea pierderilor din pandemie nici nu se pune problema să o discutăm, ci doar pot spune că a fost o relansarea, normală, a vânzărilor. O revenire la normalitate.

B365.ro: Cum a fost după un an forțat de pauză? V-a fost greu să vă reintrați în mână, cum se spune?

Anca, manager HalfTime Pub: A fost puțin mai greu în prima zi, dar, apoi, totul a decurs așa cum ne-am așteptat. Avem antrenament de atâția ani.

B365.ro: Câți suporteri străini au venit la voi? Care au fost cei mai ok din punctul tău de vedere?

Anca, manager HalfTime Pub: Noi am avut aproximativ 70% din capacitate ocupată de clienții fideli ai HalfTime, restul fiind fani veniți special pentru meciurile de la București. În general, toți s-au comportat frumos. Pot spune doar pentru că m-ai întrebat, că ucrainienii, dacă ar fi să facem un top, sunt cei care au consumat mai puțin și, în plus, au fost și cei mai puțin politicoși.

Cum a înviat EURO 2020 Centrul Vechi. Suporterul italian îndrăgostit de București

B365.ro a mers, marți seară, când s-a disputat prima semifinală de la EURO 2020, Italia – Spania, să surprindă care este activitatea în Centrul Vechi într-o zi importantă pentru microbiști.

Cum a înviat EURO 2020 Centrul Vechi al Capitalei

L-am întâlnit la HalfTime pe Vladi, un italian din nordul țării, originar de lângă Veneția. De ce nu se afla la Londra, pe Wembley, într-o zi în care naționala țării sale își disputa prezența în finala turneului final European, ne-a povestit chiar el. Menționăm că am avut ceva emoții în privința discuției cu el, deoarece a fost fairplay de la început și ne-a spus:

„Vorbim la final doar dacă Italia se califică. Altfel, nu vreau să par un looser”

Și, uitați așa, reporterul, subsemnatul, a ținut și el cu Italia aseară. Nu aveam neapărat o favorită în absența României de la EURO, iar suporteri spanioli nu erau prin preajmă (n.r. ”galeria” iberică era formată din români fani ai lui Alvaro Morata&Co), astfel încât doar prin victoria Italiei puteam să aflăm de ce iubește Vladi Bucureștiul și de ce este în Capitală acum.

B365.ro: Cum de ești la București și nu la meci, la Londra?

Fan italian: Sunt aici în vacanță la iubita mea, româncă, din București. Am venit să sărbătorim terminarea studiilor sale și, fiind zi de meci, am ieșit să vedem meciul în Centrul Vechi.

Cum a înviat EURO 2020 Centrul Vechi al Capitalei

Nu ar spune nu să se mute în Capitală

B365.ro: Îți place Bucureștiul? Ce te atrage aici?

Fan italian: Ooo, da! Este chiar super aici. Îmi place foarte mult. Se aseamănă mult cu Italia mea. Mâncarea este foarte bună, prețurile decente, orașul este foarte frumos. Nu aș spune nu ca pe viitor să trăiesc aici.

B365.ro: Cum ai trăit partida?

Fan italian: Noroc cu berea că m-a mai răcorit. A fost încărcată de emoții. Am condus, am fost egalați pe final, orice se putea întâmpla. E bine că ne-am calificat în finală, în cele din urmă!

Cum a înviat EURO 2020 Centrul Vechi al Capitalei

B365.ro: Ce adversar preferi în finală? Anglia sau Danemarca?

Fan italian: Sincer, dacă mă întrebi din punct de vedere al valorii, prefer Danemarca. Ar fi mai ușor pentru noi. Din punct de vedere al spectacolului dintr-o finală de EURO, ar fi mai frumos cu Anglia. Cred că Italia se va impune în finala cu Anglia cu 2-1.

Cookies