Cum a ingropat Primaria Bucuresti 3 milioane de euro in pasajul inceput acum cinci ani

de:
01 oct. 2013
0 afișări
Cum a ingropat Primaria Bucuresti 3 milioane de euro in pasajul inceput acum cinci ani

Reprezentantii municipalitatii au raspuns la solicitarea HotNews ca au reziliat contractul cu vechiul constructor si ar urma sa aiba loc o noua licitatie in curand. Interesant este ca, desi s-au platit 12 milioane de lei, adica toata lucrarea, municipalitatea inca evalueaza lucrarile executate si nu stie ce a mai ramas de facut.

„Primaria Municipiului Bucuresti va relua lucrarile de indata ce se va desemna un nou constructor in urma licitatiei ce urmeaza sa aiba loc. Aceasta licitatie este in pregatire; se evalueaza lucrarile executate si se stabilesc lucrarile ramase de executat, acestea din urma constituind tema licitatiei iar, ulterior, obiectul contractului cu noul constructor. Avand in vedere ca se evalueaza lucrarile executate, deocamdata nu poate fi stabilit cu exactitate procentul de executie al lucrarilor. Lucrarile au fost oprite in iulie 2008”, se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea Hotnews.ro.

De asemenea, reprezentantii municipalitatii spun ca lucrarea nu a fost pusa in conservare, desi a fost abandonata timp de 5 ani. „Nu s-au calculat toate costurile insa conservarea lucrarilor intra in sarcina constructorului de la acea vreme. Acesta insa nu si-a indeplinit obligatiile in acest sens”, se arata in raspunsul trimis HotNews.ro. Acum gaurile la pasaj sunt astupate, iar spatiul verde de desupra a fost amenajat de Primaria sectorului 4, intai aflandu-se aici celebrul dinozaur din vegetatie, iar acum o intrare in mina si cativa mineri din vegetatie.

Lucrarile la pasajul pietonal de la Piata Eroii Revolutiei au inceput in 2007, executantul lucrarii, desemnat in urma licitatiei, fiind consortiul Iridex&Sopmet, care trebuia sa termine lucrarea in 18 luni contra sumei de circa 12 milioane lei.

Mai multe detalii despre proiect puteți citi aici. 

Cookies