Cum a înglobat natura orașul părăsit Fukushima. FOTO

de:
08 oct. 2015
10 Afișari
Cum a înglobat natura orașul părăsit Fukushima. FOTO

O serie de fotografii făcută publică de curând arată cum pădurea a înghițit, practic, zona contaminată radioactiv de la Fukushima. 

Oamenii au părăsit zona în 2011, iar fotografiile arată că mașinile și casele au fost practic înglobate de natură. 

 

Mai multe fotografii, AICI.

Situația este asemănătoare cu cea de la Cernobîl. Concluziile unui studiu îndelungat efectuat în zona de excludere din Cernobîl şi publicate luni, la aproape 30 de ani de la catastrofa nucleară, relevă o prezenţă vastă a animalelor sălbatice în regiune, cu precădere lupi, în ciuda efectelor devastatoare produse de cel mai grav accident nuclear din istorie, dezvoltarea fiind posibilă, aparent, datorită absenţei oamenilor în zonă.

Potrivit studiului, citat de The Guardian, ceea ce părea cândva o regiune pustie în preajma zonei unde s-a produs catastrofa nucleară în 1986 este acum plină de elani, căprioare, cerbi, mistreţi şi lupi sălbatici.

Cercetătorii au efectuat o serie de cartări aerofotografice în lunile de iarnă din perioada 1987 – 1997, estimând apoi populaţiile de animale în baza urmelor lăsate de acestea în zăpadă.

S-a descoperit, astfel, că numărul animalelor din zona interzisă era aproape egal cu cel din alte patru rezervaţii naturale, necontaminate, din regiuni limitrofe. Numărul lupilor, însă, era de şapte ori mai mare decât cel din rezervaţii.

Cookies