Cum a încercat atacatorul din Vitan să scape de închisoare în 2008

de:
08 feb. 2013
0 Afișari
Cum a încercat atacatorul din Vitan să scape de închisoare în 2008

În acelaşi timp, raportul medico-legal aducea la cunoştinţa instanţei că deţinutul are şi o afecţiune psihică, informează Mediafax. Astfel, Vitalie Proca a fost diagnosticat cu „sindom asteno-depresiv simptomatic”, afecţiune care îi dădea stări de tristeţe, tulburări de atenţie, apatie şi lentoare în mişcări.

În contradicţie cu diagnosticul legiştilor, reprezentanţii Curţii Supreme de Justiţie a Republicii Moldova au arătat că bărbatul, care în documente figura drept grav bolnav, avea, la acel moment, „50 de încălcări ale regimului de detenţie, iar pe parcursul executării a fost recunoscut de trei ori violator al regimului de detenţie”, cererea de întrerupere a pedepsei fiindu-i respinsă la 3 decembrie 2008.

Vitalie Proca este acuzat de autorităţile române că, în octombrie anul trecut, ar fi împuşcat un tânăr în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, în cartierul Vitan din Capitală. Proca a fost prins miercuri după-amiază la Moscova, cu sprijinul Poliţiei din Rusia, Italia, Moldova şi Scotland Yard, el fiind căutat după ce, în primăvara anului trecut, pe teritoriul Marii Britanii a comis o faptă similară.

Cookies