LA MINE-N CARTIER

Cum a împărțit Primăria condusă de Andrei Chiliman GRATUIT spațiile imobilului din Piața Amzei

În urma ședinței Consiliului Local al Sectorului 1, din luna februarie, au fost aprobate o serie de hotărâri privind modificarea suprafețelor spațiilor imobilului din Piața Amzei nr. 13 atribuite în folosință gratuită către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din subordinea Instituţiei Prefectului Municipiului București, dar și către Patriarhia Română – Arhiepiscopia Bucureştilor și Uniunea Artiștilor Plastici. Acestea din urmă se obligă, confrom contractelor, să achite doar contravaloarea utilităților și a taxei de administrare aferente părților comune de imobil. 

La parterul clădirii recent modernizate din Piața Amzei se află o serie de restaurante și cafenele, în același imobil având sediul și Teatrul Ion Creangă. Etajul 1 este destinat Direcției Evidența Populației, la etajul doi se află Serviciul pentru Eliberarea Pașapoartelor, iar la etajul 3 își are sediul Fundația Colegiului Național de Apărare, Uniunea Artiștilor Plastici din România își desfășoară activitatea la etajul 4.

Primăria Sectorului 1 a aprobat atribuirea în folosinţă gratuită către Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare a unui spaţiu de 105,99 mp situat la etajul trei al imobilului din Piaţa Amzei nr. 13, compus din suprafaţă de 81,60 mp aflată în exclusivitate şi 24,39 mp suprafaţă comună. Fundaţia Colegiul Naţional de Apărare va achita contravaloarea utilităţilor şi a taxei de administrare aferente părţilor comune din imobil, se arată în hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1.

De asemenea, a fost aprobată atribuirea în folosinţă gratuită către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din subordinea Instituţiei Prefectului Municipiului București a unui spaţiu în suprafaţă de 215,75 mp, compus din suprafaţă în exclusivitate 200,47 m.p., şi suprafaţă comună 15,28 m.p., situat la etajul doi în imobilul din Piaţa Amzei nr. 13″, se arată în hotărâre.

Încă din iulie 2013 în Piaţa Amzei nr. 13 funcţionau şase ghişee pentru primirea cererilor, două ghişee pentru eliberarea paşapoartelor şi unul de relaţii cu publicul, spațiul alocat Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple fiind majorat cu 15 mp în urma hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 din luna februarie 2015.

Și Uniunea Artiștilor Plastici din România a primit cu titlu gratuit de la Primăria Sectorului 1 un spaţiu în suprafaţă de 267,98 mp, compus din 213,84 mp aflată în exclusivitate şi 54,14 mp suprafaţă comună, situat la etajul patru în imobilul din Piaţa Amzei nr. 13.

Mai mult, după cum B365.ro a scris AICI, primarul Andrei Chiliman continuă să ofere și în 2015 gratuit către Patriarhia Română – Arhiepiscopia Bucureştilor un spaţiu în suprafaţă de 225,79 mp, situat la etajul trei în imobilul din Piaţa Amzei nr. 13, compus din suprafaţa de 186,90 mp aflată în exclusivitate şi 38,89 mp suprafaţă comună. Spațiul alocat la sfârșitul lunii februarie pentru Arhiepiscopia Bucureştilor majorându-se cu 32,41 mp față de suprafața oferită în mai 2013.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 1, Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 a primit un spațiu în suprafaţă de 3182,29 m.p., compus din suprafaţă exclusivă de 2842,31 mp şi suprafaţă comună de 339,98, situat în Piaţa Amzei nr. 13. Încăperile atribuite în folosință gratuită DGITL Sector 1 pot fi regăsite în Anexa hotărârii.

Intrarea către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 se face prin spate, corpul de clădire de vizavi de Piața Amzei.

„Pe toată durata deţinerii în administrare a imobilului, Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 nu va putea schimba destinaţia acestuia, sub sancţiunea revocării dreptului de administare. Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 va suporta contravaloarea cheltuielilor legate de dotarea corespunzătoare a spaţiului şi contravaloarea utilităţilor”, se arată în hotărârea aprobată de consilierii locali.

CITEȘTE ȘI: Piața Amzei, ocupată ILEGAL timp de un an de două firme

Reamintim că, din decembrie 2013 Piața Amzei a fost „ocupată fără titlu de reprezentanții celor două firme”, firmele fiind evacuate abia la sfârșitul anului trecut. B365.ro dezvăluia încă din vara lui 2013 că una din firmele care câștigase Piața Amzei ridica mari semne de întrebare în ceea ce privește seriozitatea sa, patronul său fiind condamnat penal la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button