Cum a fost Summer Well 2021, asta dacă nu ați ajuns la festival. Patru zile de distracție în care pandemia aproape nu a existat | FOTO & VIDEO

17 aug. 2021
179 Afișari
Cum a fost Summer Well 2021, asta dacă nu ați ajuns la festival. Patru zile de distracție în care pandemia aproape nu a existat | FOTO & VIDEO
Cum a fost Summer Well 2021, asta dacă nu ați ajuns la festival. Patru zile de distracție în care pandemia aproape nu a existat | FOTO. sursa foto: b365.ro

Vezi în rândurile de mai jos, într-un reportaj de atmosferă, presărat cu imagini, cum a fost Summer Well 2021. Asta dacă nu ați ajuns la festival. Au fost patru zile de distracție în care pandemia aproape nu a existat și zeci de mii de oameni s-au distrat până la ora închiderii, adică ora două. Părinți și copii, prieteni sau iubiți, toți cei veniți nu au regretat.

Summer Well Festival a reușit să bifeze în acest an a zecea ediție, asta după ce anul trecut a fost amânat din cauza pandemiei. Prima ediție a avut loc în 2011. Chiar și ediția din 2021 a fost pusă sub semnul întrebării pentru o lungă perioadă din cauza restricțiior. Pandemia nu a oprit muzica, ba mai mult, a făcut-o să fie sold out.

Summer Well 2021, un succes în pandemie

Totuși, cazurile au scăzut, restricțiile au fost puține, așa că Domeniul Știrbey a putut să întâmpine zeci de mii de oameni în ultimele zile. Festivalul Summer Well 2021 a început joi, cu lansarea unui album al celor de la Golan și s-a încheiat duminică, cu concertul susținut de artista Princess Nokia.

Am încercat toate mijloacele de acces la festival, mai puțin bicicleta

Pentru a ajunge la festival am ales toate modurile posibile, pornid de la tren, care făcea doar 13 minute, urmat de un mers pe jos de vreo 15 minute prin orașul Buftea. De asemenea am mers și cu autobuzul pus la dispoziție de organizatori de la stația de metrou 1 Mai. Nu în ultimul rând am încercat și un taxi într-o zi care ne-a taxat cu vreo 45 de lei pentru un dus. La întoarce lucrurile s-au complicat puțin cu taxiul pentru că prețurile treceau de 100 de lei pentru o cursă.

Totuși, am ales să mă întorc tot cu autobuzul lor, până la stația 1 Mai, iar de acolo cu autobuze de noapte sau taxiuri, dar mai ieftine puțin. O cursă cu autobuzul dura vreo 20-25 de minute, asta dacă traficul nu era aglomerat. Vineri seară a durat mai mult, dar era plin de mașini și s-a așteptat mult până la ieșirea din București către Buftea.

Intrarea s-a făcut ușor la Summer Well, cu toate măsurile și filtrele necesare

Încă de la apropierea de intrarea în festival erai întâmpinat de poliție și jandarmi. Apoi, în funcție de documentele care să ateste protecția față de COVID-19 coada se împărțea între cei vaccinați și cei care trebuiau să se testeze sau să demonstreze că au trecut prin boală cu certificatul verde.

De asemenea, la intrare masca era obligatorie și oamenii au primit gratis măști de protecție suplimentare.

De la băutură și distracție până la păturici de picnic și muzică clasică

Summer Well pare să fie locul în care fiecare are ceva de făcut, indiferent ce pasiuni și plăceri are. De la mâncare și băutură, până la muzică și fel de fel de activități, oricine a intrat pe poarta festivalului a put să aleagă dintr-o sumedenie de lucruri.

Pe cele trei scene s-au perindat pe rând atât artiști autohtoni, cum ar fi Bruja, Zimbru, Orchesta București sau Golan, până la artiști internaționali extrem de cunoscuți, printre care Balthazar, Woodkid sau Princess Nokia. Inedit este faptul că până și ei au fost uimiți de numărul mare de persoane prezente și au recunoscut că nu ai mai concertat de mult în fața unei asemenea audiențe.

Masca s-a purtat doar până la intrarea în festival

Cu toate că masca era obligatorie și în interiorul festivalului, puțini au fost participanții care au respectat această măsură de protecție. Totuși, trebuie să recunoaștem că ea nu este obligatorie dacă mănânci, bei sau faci sport și astea sunt lucrurile pe care cei veniți la festival le-au făcut frecvent, asta dacă numărăm și dansul între activitățile sportive. Nici măcar forțele de ordine care se perindau printre oameni nu foloseau această măsură de protecție.

Companiile s-au implicat în fel de fel de activități

De la o scenă disco cu patine cu rotile, până la băuturi gratis ori reduceri, companiile prezente la festival printre sponsori au avut diferite zone în care și-au făcut promovare, dar au și bucurat publicul.

Astfel, Glovo a adus de exemplu o bicicletă. Cei care pedalau un kilometru primeau un voucher de 20 de lei reducere. De asemenea, Orange te lăsa să îți încarci telefonul gratis, iar Glo te invita la o plimbare cu patinele cu rotile.

Mâncarea și alcoolul, la ele acasă

Zeci de rulote cu mâncare și multe, multe baruri s-au desfășurat pe toată suprafața Domeniului Știrbey, de la intrarea pe poarta festivalului și până în capătul parcului. De asemenea, proiecții de lumini și diferite instalații luminoase au bucurat oamenii care nu au ratat ocazia să își facă poze cu uriașa lună de deasupra podului plutitor, a leagănelor luminoase sau a unei camere pline de oglinzi în care primeai băuturi gratis.

Ce prețuri au fost practicate

O bere a costat 11 lei, iar cea mai ieftină băutură alcoolică a fost o sangria de 10 lei, în timp ce un cocktail ajungea pe la 30-40 de lei. La mâncare prețurile au depins extrem de mult de meniul ales. O porție de cartofi s-a vândut cu 10-15 lei, iar un hot-dog cu 10-25 de lei, în timp ce o porție de coaste sau un meniu cu fructe de mare te ducea în 35-50 de lei. De asemenea, o apă plată a costat 9 lei, iar la toate băuturile nu primeai și capacul de la sticle, probabil din motive de poluare și igienă.

Oameni mulți și buni, eveniment fără incidente la Summer Well

Toată lumea pare să se fi simțit bine la festival și nu au existat incidente neplăcute. Mai mult, numeroase familii au ales să își aducă și copiii la festival, chiar și bebelușii. Aceștia stăteau în brațele mamelor cu căști fonice la urechi, pentru a nu simți zgomotul, în timp ce părinții se bucurau de concerte și atmosferă.

În timpul concertului susținut de Orchestra București a avut loc și așa zisul picnic, unde oamenii au stat jos pe pături, întinși pe iarbă, pentru a ascuta muzică. Mai jos o colecție de imagini de la festival.

luna

Cum a fost Summer Well 2021, asta dacă nu ați ajuns la festival. Patru zile de distracție în care pandemia aproape nu a existat | FOTO

Cookies