UPDATE Situația traficului din București: Niciun blocaj până acum, dar se circulă cu dificultate

de:
04 ian. 2016
0 Afișari
UPDATE Situația traficului din București: Niciun blocaj până acum, dar se circulă cu dificultate

UPDATE 14.30: Primăria Sectorului 6 anunță că au fost luate măsuri pentru deszăpezire încă de noaptea trecută și, în aces moment, sute de lucrători ai Urban şi ADPDU Sector 6 acționează pe străzile sectorului.

UPDATE 14.06: Circulația pe străzile Sectorului 1 se desfășoară în condiții normale de iarnă, fără ca traficul rutier și pietonal să fie afectat, anunță Primăria de sector. Intervin deja utilajele de deszăpezire și, conform sursei citate, începând cu orele 19:00, când traficul se va decongestiona, compania Romprest va declanșa operațiunea de pluguire. În paralel, va continua și acțiunea de împrăștiere a materialului antiderapant.

UPDATE ora 13.52 Ambulanțele ajung mai greu la bolnavii din București azi, din cauza aglomerației, iar bolnavii care solicită consultații la domiciliu așteaptă și o oră. Detalii, aici.

UPDATE ora 13.15: Mai multe trenuri ajung cu întârziere în Gara de Nord, din cauza faptului că se circulă la viteză redusă, în condiții de iarnă. Detalii, aici.

UPDATE ora 10.27: Primăria Capitalei a anunțat că  traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în București, luni dimineață, nefiind înregistrate blocaje. Conform sursei citate, toate pasajele și podurile au fost deszăpezite, iar mijloacele de transport public circulă normal pe arterele Capitalei. Numărul de utilaje care acționează pentru deszăpezirea orașului va fi redus în timpul zilei, urmând să se lucreze la capacitate maximă pe timpul nopții. Primăria sfătuiește din nou bucureștenii să folosească cât mai mult mijloace de transport public în comun și anunță că RATB a suplimentat numărul mașinilor pe majoritatea liniilor. Pe cei care doresc să folosească mașina personală îi sfătuiește să aibă mașina echipată corespunzător și să acorde prioritate mașinilor de deszăpezire.

UPDATE ora 8.45: Centrul INFOTRAFIC informeaza ca la acesta ora se circula in conditii de iarna pe A2 Bucuresti – Constanta si pe A4 Ovidiu- Agigea. Politia precizeaza ca, pe A2, intre kilometrii 12 si 212, pe alocuri stratul de zapada in amestec cu material antiderapant masoara 1-2 centimetri, iar sub acesta s-a format gheata. De asemenea, pe anumite sectoare ale autostrazii A4, din cauza carosabilului umed si a temperaturilor scazute exista gheata.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat, la ora 7, că nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere. Traficul rutier se desfășoară normal și în Capitală, deocamdată. 

În Bucureşti a nins viscolit, iar autorităţile spun că sunt în alertă pentru următoarele 24 de ore. Edilii susţin că firmele care se ocupă de deszăpezire sunt pregătite să scoată utilajele pe străzi. 450 de autospeciale şi 1.400 de muncitori care au la dispoziţie peste 20 de mii de tone de material antiderapant vor acționa în Capitală.

„Avem un plan de deszăpezire la nivelul întregului oraș. Avem – și pe hârtie și în teren – utilaje și oameni pregătiți pentru această activitate. Astăzi avem o situație reală pe care avem obligația să o depășim cu succes. Îi asigur pe responsabilii cu deszăpezirea că ne vom exercita atribuțiile de coordonare cu profesionalism, iar cele de monitorizare și control cu rigoare. Cine nu își face treaba va fi aspru sancționat”, a anunțat, duminică, primarul general Răzvan Sava.

Primarul general le-a cerut responsabililor cu deszăpezirea orașului să asigure numărul suficient de utilaje și material antiderapant astfel încât, luni, 4 ianuarie 2016, în București să se poată circula în condiții normale. Detalii, aici.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, luni, cu ninsoare şi rafale de vânt care transportă zăpada la sol. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunțat că nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo însă unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge la aproximativ o oră.

Poliția rutieră a anunțat că, în ultimele 24 de ore, în Capitală, au fost înregistrate 5 accidente rutiere în urma cărora 9 persoane au fost rănite uşor şi o persoană a fost rănită grav. PRINCIPALELE CAUZE ale accidentelor:

– neacordarea prioritatii de trecere pietonilor care au acest drept;
– traversarea neregulamentara a pietonilor;
– neasigurarea la schimbarea direcţiei de deplasare.

Meteorologii spun că este posibil să prelungească atenţionarea cod galben, mai ales că după ninsori vin ploi îngheţate şi e pericol de polei.

Ion Sandu, director general al ANM, a declarat, conform digi24.ro, că „De marţi după amiază vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, deci în noaptea de 5-6 este posibil ca tot în zona Oltenia-Banat să apară poleiul”.

Cătălin Homor, director general CNADNR, a declarat totodată că „În momentul de faţă, stocurile pe care le avem în depozite sunt suficiente pentru aproximativ două luni de iarnă, iar utilajele sunt în proporţie de 100% pregătite pentru a face faţă acestor coduri în judeţele afectate”.

Peste 3.500 de angajaţi ai Ministerului de Interne sunt pregătiţi să acţioneze în Oltenia şi Banat, zone vizate de avertizarea meteo.

Cookies