LA MINE-N CARTIER

Cum a fost muşcat de câinele maidanez băiatul de şapte ani, în Parcul IOR. Mărturiile unui martor

Unul dintre martorii incidentului, Alina Loredana, a povestit incidentul de marţi pe pagina de Facebook a Prietenilor Parcului IOR. Aceasta a descris modulîn care a fost atacat băiatul de câinele maidanez, chiar sub privirile adulţilor din zonă. 

„Noi eram la maxim 10 metri de copiii noştri care se jucau lângă locul de joacă, sub un copac, sub ochii noştri. Eram 4 mămici, 2 bebeluşi în cărucior. Alex (băieţelul muşcat) stătea aşezat pe vine, se juca în iarbă. Fiul meu lângă el. Doi maidanezi dormeau la 10 metri de ei. Un câine alb cu pete s-a ridicat dintr-o dată şi s-a repezit pe la spatele lui, a muşcat apoi a fugit”, spune martora care a adăugat că băiatul a început apoi să ţipe, ţinându-se de fund. 

Un copil de 7 ani a fost atacat de un câine maidanez, marţi după-amiază, în Parcul IOR din Bucureşti. El a fost transportat la Spitalul Matei Balş, însă câinele care l-a atacat a fost gonit din zonă de o femeie, înainte ca echipajul ASPA chemat să îl captureze. Detalii, aici. 

La scurt timp după ce copilul fusese muşcat de câinele maidanez, până să ajungă Poliţia, Ambulanţa şi ASPA, o persoană de sex feminin a început să hrănească animalul care îl atacase pe băiat, la mică distanţă de locul incidentului, după cum declară martora. 

„După ce au fugit câinii 100 metri mai încolo, o madamă le răsturna o sacoşă cu mâncare, după atac. Am urlat la ea că un copil tocmai a fost muşcat, să nu mai hrănească câinii însă nu a crezut că tocmai fusese muşcat copilul, chiar dacă i l-am arătat”, a povestit Alina Loredana. 

Până la sosirea autorităţilor la faţa locului, câinii ajunseseră deja în altă parte a parcului. „Celelalte mămici mi-au spus că fuseseră alungaţi de gardieni. Eu cred că şi femeia cu mâncarea a fost ascunsă pe undeva şi i-a gonit. Cei de la ASPA aveau tranchilizante la ei. I-au fugărit până pe o insulă şi au reuşit să prindă unul, cel alb care muşcase a scăpat, e încă liber”, susţine martora la incident. 

Primăria Sectorului 3, pe raza căreia se află parcul IOR, unde băieţelul a fost muşcat de cîinele maidanez, nu a prezentat până acum niciun punct de vedere legat de incident. Întrebat cum comentează situaţia, primarul Robert Sorin Negoiţă a pasat problema la Primăria Capitalei, în subordinea căreia se află ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor). „Eu sunt convins că aveți conferință de presă și la Primăria Generală. Nu vreți să puteți întrebarea aceasta acolo, mai bine?”, s-a eschivat Negoiţă, prezent miercuri la inaugurarea centrului pentru copii cu autism „Casa Soarelui”. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button