BAZAR

Cum a fost marcată Ziua Îndrăgostiților pe pagina de Facebook a MApN

De departe, cea mai spectaculoasă imagine este cea în care viitorii piloți ai armatei române au făcut o fotografie colectivă poziționându-se în așa fel, încât au format o uriașă inimă albastră încadrată între două rachete, scrie Digi24. Iată postarea ce însoțește această fotografie pe contul de Facebook al Ministerului Apărării Naționale:

 

Inima este formată din studenţii Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, iar fotografia a fost făcută de Berchiu Vicenzio, potrivit descrierii de pe Facebook. 

„14 februarie – ziua în care chiar și un zâmbet te poate face să te simți special

Valentine’s Day este o sărbătoare importată în România, dar care aduce zâmbete pe feţele tuturor îndrăgostiţilor.
Chiar dacă pentru români adevărata zi a dragostei este DRAGOBETELE, pe 24 februarie, acest lucru nu îi împiedică să îşi exprime sentimentele şi pe 14 februarie, de Valentine’s Day. Este o ocazie în plus, pentru cei care iubesc, de a-şi transmite emoţiile”, se precizează pe pagina de Facebook a MApN.

Ziua începuse însă, cu o fotografie în care un soldat se sărută cu iubita și cu următorul mesaj: „Valentine’s Day – o zi plină de emoţie pentru toţi îndrăgostiţii! Chiar şi pe buzele celor care au jurat credinţă patriei se citesc astăzi IUBIRE, DRAGOSTE…”

 

Postarea a fost criticată de unii internauţi, care au atras atenţia asupra faptului că „românii adevăraţi” sărbătoresc Dragobetele şi nu Valentine’s Day.

Apoi, MApN a dedicat, „în această zi specială” o melodie „de suflet” tuturor celor care „trăiesc emoția iubirii”. Este vorba de un videoclip al melodiei „Singur în noapte” a grupului Compact, un cântec lansat în 1991, în care membrii trupei apar în uniformă:

 

Ulterior, Ministerul Apărării Naționale reamintește că iubirea pentru cei care fac parte din armată este în primul rând față de țară. Pentru a ilustra aceasta, este folosit un dicton latinesc: Amor patriae nostra lex!

 

Ziua Îndrăgostiților se încheie pe contul de Facebook al MApN cu un îndemn la căsătorie:

„Căsătoria – unul dintre momentele speciale din viaţa fiecăruia dintre noi! Chiar şi în aceste situaţii deosebite, pline de emoţie şi fericire, unii militari au ales să spună „DA” purtând cu mândrie uniforma militară, aşa cum a decis şi colegul nostru, locotenentul Marton Imre”.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button