Cum a fost la spectacolul Ottelo, la Opera Naţională Bucureşti. FOTOGRAFII de la reprezentații

de:
10 sept. 2013
0 Afișari
Cum a fost la spectacolul Ottelo, la Opera Naţională Bucureşti. FOTOGRAFII de la reprezentații

Vineri, 6 septembrie, a avut loc  premiera spectacolului *Otello*” de Giuseppe Verdi, după tragedia lui William Shakespeare, cu tenorul Marius Vlad Budoiu şi soprana Iulia Isaev, în rolurile principale

Spectacolul este regizat de Vera Nemirova, artistă de origine bulgară care a pus în scenă titluri importante din repertoriul liric în numeroase ţări.

Următoarea reprezentaţie a acestui spectacol a avut loc luni, 9 septembrie, cu tenorul Marius Vlad Budoiu şi soprana
Nicoleta Ardelean, în rolurile principale.

Conducerea muzicală pentru cele două reprezentaţii îi aparţine dirijoarei de origine canadiană *Keri-Lynn Wilson*, invitată a Festivalului „George Enescu”. Keri-Lynn Wilson, dirijoare de operă și de muzică simfonică, a condus orchestre de prestigiu internațional și a susținut concerte în importante săli de teatru liric.

Recent, artista a dirijat „Dama de pică” la Stockholm (Suedia), „Olandezul zburător” la Montreal (Canada) și „La Traviata” la Salerno (Italia).

Onoare, iubire, putere, gelozie, ură, răzbunare sunt trăsături ale personajelor din piesele lui Shakespeare şi teme preferate în operele lui Giuseppe Verdi. Opera „Otello” a avut premiera mondială la Teatro alla Scala din Milano, în 1887, cu un succes enorm. Biletele au fost epuizate cu săptămâni înainte, iar câţiva admiratori împătimiţi s-au înhămat pe ei înşişi, în locul cailor, la trăsură, pentru a-l transporta pe Verdi.

Scenografia spectacolului „Otello” îi aparţine Vioricăi Petrovici, artistă care a creat decoruri şi costume pentru zeci de spectacole de operă şi balet, cel mai recent titlu fiind „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu.

„Costumele sunt contemporane, cu trimiteri spre diferite zone geografice. Nu am dorit să creez o lume artificială, ci o lume care există şi trăieşte şi astăzi”, spune Viorica Petrovici.

OTELLO de Giuseppe Verdi

libretul de Arrigo Boito după tragedia lui William Shakespeare

Dirijor: Keri-Lynn Wilson (invitată a Festivalului Enescu)

Regia: Vera Nemirova

Scenografie: Viorica Petrovici

Maestru de cor: Stelian Olariu

Maestru de cor copii: Smaranda Morgovan

Lighting design: Daniel Klinger

Cookies