Cum a fost la Sensation Source of Light 2013, Romexpo, București

de:
07 apr. 2013
2 Afișari
Cum a fost la Sensation Source of Light 2013, Romexpo, București

După cum spuneam, pe noi ne-a entuziasmat intrarea celor doi: Sunnery James și Ryan Marciano, care ne-au făcut să ne dorim mai mult dubstep – o dorință care nu ni s-a mai îndeplinit până la sfârșitul showului. Fiecare DJ din line-up a avut însă fanii săi, lipsind momentele în care lumea să nu danseze.

Super bună ideea măștilor supradimensionate care prindeau viață datorită proiecțiilor video și luminilor. Ne așteptam însă la mai multe efecte pirotehnice. 

Să începem însă cu începutul, organizarea: Intrarea la Sensation Source of Light s-a făcut mai rapid decât anul trecut, coada la control nedepășind 10 minute. Coada la jetoane, în schimb, a fost enervantă. Asta în mare parte din cauza faptului că organizatorii au ales o sumă incomodă pentru jetoanele mici: 6 lei, în loc de 5, cum ne-am obișnuit, ceea ce a creat multe probleme legate de rest și de calcule, crescând timpul pe care o persoană îl petrece la un ghișeu. Băutura a fost în schimb ca la ruletă: cantitatea de alcool din mixurile de tip „long drink” diferea de la barman la barman sau de la moment la moment, fie că te trezeai cu un cocktail aproape virgin, fie cu o băutură care îți creștea alcoolemia instantaneu, cu toate că cereai același lucru la bar. Mai mult, chiar și prețul pentru aceeași băutură diferea de la un moment la altul, cu toate că existau niște liste cu prețuri fixe.

Ca de obicei, marea problemă a evenimentelor organizate la noi este accesul la toaletă pentru femei. Cozile par întotdeauna interminabile și pierzi jumătate din show dacă faci două drumuri la baie. E adevărat, în cazul Romexpo nu prea aveai cum să suplimentezi numărul de WC-uri din construcție, dar la un moment dat apăruse o rezolvare: accesul la toaletele VIP a fost permis și plebeelor cu bilete normale. Asta până s-a schimbat bodyguardul care păzea intrarea la VIP, un incoruptibil care a refuzat o șpagă de 10 lei pentru a permite un simplu pipi fără coadă. Degeaba am încercat să îl convingem cu rugăminți sau spunându-i că am mai intrat acolo când postul de cerber era asigurat de un coleg de-al său, se pare că am găsit stâlpul anti-corupției românești tocmai la paza unei toalete. Cinste lui, dacă ar fi mai mulți ca el, doar că acolo unde chiar contează…

În orice caz, am avut plăcuta surpriză să constatăm că ori bodyguarzii de la BGS au avut parte de un curs de bună purtare, ori au descoperit că prinzi mai repede muște cu miere decât cu oțet. Sau poate doar am avut noi noroc, dar sâmbătă seara la Romexpo cei care aveau grijă să nu fumezi sau să nu staționezi pe scară au fost foarte politicoși în adresare, cu totul altfel decât ne-au obișnuit pe la concerte până acum.

Cum a fost publicul? Din 10 sau 15.000 de oameni câți or fi fost sâmbătă la Romexpo, era inevitabil ca un procentaj important să fie țărănoi cu ochelari de soare cu siglă mare Christian Dior pe care nu și i-au scos de la ochi nici la pisoar, sau cu pantofi negri cu vârf ascuțit (tocmai buni pentru o nuntă sau un botez) asortați la ținuta all white. Procentul nu atins însă cote deranjante. Au fost însă și foarte mulți străini, grupul grecilor fiind foarte prezent și agitând steaguri Hellas, dar și bulgari sau spanioli. Multe fete singure, venite la distracție, dar și băieți disperați după un agațament.   

Dacă anul trecut cei care au stat până la final au făcut frigul în căutarea unui taxi cam până pe la Arcul de Triumf, duminică dimineață la ieșirea din clădirea principală a Romexpo se îmbulzeau cam 200 de taxiuri, din spusele taximetriștilor ei plătind celor de la pază ca să poată să intre. Prețurile cerute erau însă, ca de obicei la astfel de evenimente, nesimțite, fără vreo legătură cu aparatul de taxare. De la 50 la 100 de lei, în funcție de destinație. 

Dați-ne voie să vă prezentăm momentul nostru preferat al serii, așa cum l-a filmat și postat pe YouTube MsPinkHater: 

Cookies