ȘTIRI

Cum a fost la NOAPTEA MUZEELOR 2014. GALERIE FOTO

Majoritatea bucureştenilor care au participat la NOAPTEA MUZEELOR 2014, de pe 17 mai, spun că au venit datorită atmosferei care se creează la un astfel de eveniment, nu neapărat datorită intrării libere.

Câţiva au spus că au fost atraşi de îmbulzeala de la intrare sau, în cazul Muzeului Municipiului Bucureşti şi a Muzeului Antipa, de jocul de lumini din curtea muzeului, respectiv proiecţiile 3D de pe clădire.

Jocurile de lumini de la Muzeul Municipiului Bucuresti- Palatul Sutu

 

 

Aglomeraţia nu a părut să deranjeze prea mulţi bucureşteni, deşi au fost câţiva care au venit de la orele 19, tocmai ca să o evite. Cu toate astea, au fost şi bucureşteni care nu au fost dispuşi să aştepte la coadă.

„Voiam să plecăm de aici la Observator (n.r. Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ), dar am înţeles că e ditamai coadă. Cred că de aici (n.r. Palatul Şuţu) o să mergem la cimitirul Bellu- şi la Antipa, dacă nu o să fie coadă prea mare”, a spus o tânără.


Coada de la Observatorul Astronomic, de NOAPTEA MUZEELOR 2014 

 

„Eu pentru atmosferă am venit, că muzeul îl ştiu. Îmi place veselia asta generală…”, a adăugat un domn care a venit în vizită la Muzeul Municipiului Bucureşti.

Printre vizitatorii muzeului s-a numărat, noaptea aceasta, şi o mireasă furată de la nuntă:

NOAPTEA MUZEELOR 2014.

Proiectul „NOAPTEA MUZEELOR 2014″ a inclus, anul acesta, trei circuite muzeale din Bucureşti, Cluj şi Timişoara.  În BUCUREŞTI, 33 de muzee şi organizaţii au organizat – pe lângă expoziţiile deja existente – concerte, spectacole, proiecţii şi ateliere interactive.

NOAPTEA MUZEELOR 2014

Astfel, la evenimentul din acest an au participat Muzeul Bellu, Muzeul Naţional „Regele Ferdinand I”, Muzeul Municipiului Bucureşti, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Naţional de Istorie Naţională „Grigore Antipa”, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Eclectico Studio – Palatul Ştirbey, Galeria Galateca, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” şi „World Press Photo România”. Lista completă este disponibilă aici. Informaţii despre evenimentele organizate la fiecare dintre ele le găsiţi aici.

Mai multe imagini cu NOAPTEA MUZEELOR 2014 găsiţi în Galeria Foto de mai sus.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button