BAZAR

Cum a fost la Hurts, la Romexpo. GALERIE FOTO

În deschidere au cântat YellLow, care ne-au plăcut mult, și care păreau emoționați din cale afară pentru că aveau un public atât de numeros (asta pentru că majoritatea fanelor adevărate Hurts au venit înainte cu cel puțin o oră de a se deschide porțile la Romexpo). 

Din păcate, sonorizarea nu a fost foarte bună și ne-a zgâriat urechile pe ici pe colo, de trebuia mai mult să ghicești cât de bine sună piesele.

Ca să cităm din cărți, „YellLow este fuziunea intre doua concept opuseyell (digital, sharp) si low (bass, down tempo).Trupa este localizata ca gen undeva in aria muzicii electronice, continand o multime de elemente stilistice, de la trip-hop la experimental, pop, alternative, post-soul .”

Dar mai bine ascultați-i:

Au urmat Grimus, care au sunat OK, ca de obicei. Deja cred că e al patrulea concert Grimus pe care îl vedem în deschiderea unei trupe mari, dacă e să ne amintim numai de Red Hot Chili Peppers și Placebo, cred că sunt deja realizări remarcabile pentru băieți. Au și un videoclip nou, filmat cu Laura Cosoi, la piesa High, pe care l-au proiectat în timpul concertului lor de aseară, în premieră:

 

N-am înțeles dacă s-au îmbrăcat la costum pentru că urmau Hurts sau pentru că așa apar în videoclip, dar sfatul nostru ar fi să rămână la jeanși și tricouri, pentru că nu prea le iese faza cu pantaloni la dungă și sacou.

Și așa am ajuns la Hurts. Fără balerine sau instrumente clasice, ca data trecută la Summerwell, dar cu câteva piese noi. Fanele au fost absolut în delir la orice mișcare a lui Theo Hutchcraft, mai ales, firește, la aruncarea trandafirilor spre public. Cam teatrală distrugerea stativului de microfon după ce îl mângâiase îndelung, dar asta e părerea mea de cârcotaș de serviciu. Au sunat excelent, iar fanele (tot spun fanele pentru că 80% din public erau femei, ba am văzut și câteva fane mai mici venite cu tații – parte din restul de 20%) au fost absolut încântate. În rest, vedeți în galeria foto :).

PS: Vă anunțăm pe această cale că inflația la fise de concerte este oficial instalată – e al doilea concert la care o bere sau un suc costă 7 lei. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button