BAZAR

Transformator electric Enel din Parcul Alexandru Ioan Cuza, decorat de copii

Cei care au venit la joacă sau la plimbare în parc au fost invitați să coloreze schița de poveste realizată pe pereții postului de tranformare de artiștii urbani Mihai Comănescu (cunoscut sub pseudonimul Boeme) și Adrian Spătaru. Înarmați cu cretă colorată, pensule și acuarele, copiii și adulții s-au distrat colorînd și învățând informaţii despre lumea energiei.

Acțiunea de miercuri din Parcul Alexandru Ioan Cuza face parte din proiectul „City of Energy” inițiat de Enel în 2011, prin care posturile de transformare ale companiei din cele mai mari orașe deservite (București, Constanța și Timișoara) sunt transformate în adevărate opere de artă, datorită tinerilor artiști urbani.

Proiectul urmăreşte să informeze tinerii din mediul urban despre importanţa infrastructurii energetice şi promovează un comportament sigur în ceea ce privește energia electrică, și, în același timp, să integreze arhitectural și peisagistic posturile de transformare.

Printre lucrările realizate deja în cadrul acestui proiect se numără pictarea postului de transformare din Centrul Vechi al Bucureștiului cu personaje din operele lui Caragiale, precum și pictarea postului din incinta Delfinariului Constanța cu șase specii de plante, animale și păsări pe cale de dispariție (pentru a marca ziua Biodiversității).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button