ȘTIRI

Un pește cât palma a devenit spaima pescarilor din București

Peştişorul, pe numele său comun somnul pitic (Ictalarus Nebulosos), a câştigat bătălia atât cu pescarii, cât şi cu celelalte specii de peşte, informează Evz.ro. 

În Ungaria, spre exemplu, e prezent în toate apele curgătoare şi în majoritatea bălţilor iar, în Bucureşti, a ajuns de opt ani. În ultimii doi ani a făcut ravagii, conform percarilor. 

Deși poate fi pescuit ușor și e gustor, Dumitru Dragomir, concesionarul luciului de apă al Lacului Herăstrău, susține că somnul pitic a masacrat puietul de crap, caras şi ce i-a mai picat sub nas din lac.

„Din ’97 sunt şef peste balta lui nea Mitică şi de vreo opt ani am văzut prima oară «pacostea neagră»! Când l-am văzut prima oară m-am bucurat, mi-am zis că a înviat somnul la mine în baltă. Părea că e de-al nostru. Apoi, am cumpărat de la baza piscicola de la Nucet, de lîngă Târgovişte, un kil jumate de puiet de ăsta şi i-am dat drumul în lac!”, povesteşte Costică cum şi-a făcut-o cu mâna lui.

El a băgat în lac circa 800.000 de exemplare de somn pitic, care în doi ani au ajuns la maturitate. „Ajunge la 200-300 de grame foarte repede şi chiar mai mare, de nu-l mai ia nici pescăruşul… „Mănâncă tot ce-i iese în cale, puiet de alt peşte şi icre. Rade tunde şi frezează! Nu mai pot să bag puiet că mi-l mănâncă «somalezii » ăştia…”, oftează omul.

Somnul pitic a ajuns şi în Lacul Morii şi, apoi, în Dîmboviţa.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button