Cum a decurs a doua seară de petreceri în Vama Veche și cum s-au conformat turiștii restricțiilor? P.S: S-au dat și amenzi

02 mai 2021
154 Afișari
Cum a decurs a doua seară de petreceri în Vama Veche și cum s-au conformat turiștii restricțiilor? P.S: S-au dat și amenzi

Petrecerile de azi-noapte din Vama Veche au fost oprite din scurt de polițiști și de restricțiile în vigoare. Turiștii ar fi dorit să petreacă la fel cum o făceau în zilele bune, cu muzică dată la maxim și cu băutură, mai ales după ce anul trecut nu au putut veni la malul mării de 1 mai. Deși odată cu apusul soarelui stațiunea răsuna ca în vremurile de odinioară, distracția nu a durat mult.

Turiștii veniți din toate colțurile țării în stațiunea Vama Veche au dat startul la distracție odată cu lăsarea întunericului. Pe plajă răsuna muzica din difuzoare, atmosfera era din ce în ce mai animată iar lumea nu mai ținea cont de distanțarea socială și de purtatul măștii, deși poliția făcea controale în permanență.

„Dacă nu vă conformați acum, o să închidem Vama!”

Odată cu venirea orei 22:00 litoralul nu semăna deloc cu cel din anii precedenți – terasele și barurile s-au închis, iar polițiștii au început să îi îndemne pe toți turiștii să meargă spre cazare.

„Masca de protecție, închide boxa, da, te rog, mai încet. Dacă nu vă conformați acum, o să închidem Vama și nu o mai prindeți vara asta.”, le-a transmis un agent de poliție petrecăreților de pe plajă, potrivit Digi24.

Unii turiști au ignorat recomandările autorităților și au ales să ignore și vremea de afară, sărind să facă o baie în mare, deși apa era foarte rece și temperatura nu depășea 17 grade Celsius.

Mi-a lipsit foarte mult. E prima ieșire după un an de zile pe care reușim să o facem. Atmosfera e super, ne relaxăm dupa un an de chin. De la 16 ani vin în fiecare an. Anul trecut a fost prima oară când nu am reușit să vin. Reluăm tradiția.”, a declarat unul dintre cei veniți pe litoral.

Au existat și turiști care au spus că astăzi se întorc acasă pentru a petrece Paștele în familie.

„Azi stăm la mare și mâine ne întoarcem acasă pentru Paște. Vama e Vamă de 1 mai și Paștele mâine în familie”

„Paștele acasă cu familia, cu copiii. Tradițional, mai liniștit”I, a precizat o doamnă.

O altă doamnă a ales să petreacă Paștele în Vamă, alături de cei dragi. „Am adus ouă, cozonac, șampanie. Abia așteptăm să bem o șampanie de Paști”, a declarat aceasta.

Unii petrecăreți au plecat acasă cu amenzile în bagaj

Cinci tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, nu au avut un sejur atât de fericit. Aceștia au fost amendaţi în total cu 10.000 de lei de poliţiştii constănţeni după ce au organizat o petrecere pe plaja din Vama Veche.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, la data de 1 mai, în jurul orei 21.30, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Vama Veche – 2 Mai s-au sesizat cu privire la faptul că, pe plaja din dreptul unei terase din staţiunea Vama Veche, mai multe persoane dansează, încălcându-se măsurile de distanţare fizică. „La faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, ar fi organizat petreceri pe plajă, mai exact ar fi difuzat muzică prin intermediul unor boxe alimentate cu generator de curent, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, potrivit Legii 55/2020”, se arată în comunicatul de presă.

Polițiștii Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au mai dat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.500 de lei persoanelor care nu au respectat distanțarea socială și normele impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Cookies