ARHIVA B365

Cum a ajuns un arestat pentru corupție să fie partener al Poliției Române împotriva criminalității

Din această poziție, în anul 2011, Spătaru i-a cerut reprezentantului unei firme nu mai puțin de 300.000 de lei, pentru a revoca o decizie de închidere societății respective. Potrivit procurorilor DNA, în perioada iulie – octombrie 2011, Ionel Spătaru, ar fi încasat, în mai multe tranșe, suma totală de 70.000 de euro.

În 12 octombrie 2011, după ce administratorul a decis să formuleze un denunț la DNA, președintele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor a fost reținut imediat după ce a primit, de la acesta, prin intermediul unui fost ofițer SRI, o nouă tranșă în valoare de 10.000 de euro. În iunie 2012, Spătaru a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, însă în noiembrie 2014 a fost eliberat condiționat, din Penitenciarul Codlea.

Fostul deținut, proaspăt eliberat din închisoare, a ajuns repede președinte al Asociației pentru Siguranță Urbană și Mediere (ASUM). Din punct de vedere al statutului, ASUM este o organizație non-profit, înființată încă din 2006, care are ca misiune de bază „apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale”, scrie gandul.ro. 

În plus, ASUM este membru în Forumul European pentru Securitate Urbană, terță parte care lucrează pentru prevenirea criminalității. În acest sens, are parteneriate cu Poliția Română, DGASPC Brașov și Administrația Națională a Penitenciarelor, fiind angajată, printre altele, tocmai în activități anticorupție și realizarea de proiecte legislative.

Vicepreședintele organizației este o fostă jurnalistă, Mariana Sebeni, actualmente consilier județean din partea Partidului Ecologist Român (PER) Brașov și membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Brașov.

Înaintea acesteia, vicepreșdinte a fost și soțul ei, Marius Comșa, care a renunțat, însă, la funcție, după ce a fost ales consilier local.

La foarte scurt timp după ce și-a intrat în drepturi, noul consilier local a fost printre cei care au votat ca ASUM să primească de la primărie un spațiu, cu titlu gratuit, deși nu este o instituție de utilitate publică.

O altă persoană care ocupă o funcție „cheie” în cadrul autorităților publice locale din județul Brașov și care face parte din schema de conducere a fundației lui Ionel Spătaru, este Alexandru Marin Ganea. De profesie jurnalist, acesta este consilier și purtător de cuvânt la Prefectura Brașov, coacționar la Transilvania Expres (Tipotex SA), alături de Stoica Enache și Ion Marcu (fost consilier județean PDL). Amănunte, pe gandul.ro. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button